Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vi bad våra lärare att ge ett kort svar på frågan om varför man ska läsa just det ämne som de undervisar i. Svaren finner ni nedan!

Vård och omsorg

Stina Hermansson, vårdlärare

Man ska läsa Vård och omsorg för att man får en komplett yrkesutbildning med kvalitet, som gör en konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Det är ett framtidsyrke, du kommer alltid vara eftertraktad. Det ställs större och större krav på vården i dagens samhälle, och utbildad personal är otroligt viktigt. Vill du vara med om forma framtidens vård ska du läsa Vård och omsorg. 

Språk

Tove Dahlberg, lärare i svenska och spanska

Läs svenska för att lära dig förstå på djupet en mängd olika texter! Läs svenska för att lära dig skriva flera olika texttyper! Läs svenska för att lära dig om språkhistoria, litteraturhistoria och språksituationen i Sverige! Läs svenska för att förstå din omvärld bättre och framförallt för att göra dig själv förstådd!

Spanska är ett världsspråk som du behöver på semestern både i Spanien och y Latinamerika. I kurserna hos oss lär du dig grunderna för att kunna ta dig fram och få tag i det du behöver när du reser. Att få insikt i ett annat språk är berikande för hela livet. Du kommer även lära dig om kulturer och levnadssätt i andra länder vilket kan ge dig en ny blick på ditt eget liv i Sverige. Solen, värmen och folket tar du bäst del av om du behärskar deras språk! Välkommen till spanska på NTI!

Entreprenörskap

Pär Larsson, handelslärare

Entreprenörskap innebär så mycket mer än alla de klichéer som vi matats med genom åren.
Det är en bra kurs för att få insikter om vad som praktiskt krävs för att starta upp
en egen verksamhet. För att kunna se både risker och möjligheter i projekt man kan företa sig.
Lär dig förstå vad entreprenörskap innebär för individer, samhället och för företag.

Administration 1 och 2

Pär Larsson, handelslärare

Administration kan låta torrt och tråkigt men i dagens samhälle är det nödvändigt att
företagen har personal som kan bibehålla en bra struktur både internt och externt.
Ju bättre du är på administration desto roligare blir ditt arbetsliv. Bli bättre på att
arbeta serviceinriktat och organiserat på samma gång med dagens verktyg!

Privatjuridik

Bogöran Berglund, lärare i Juridik, Logistik, Transport och spedition, Ledarskap och organisation.

Jag vill gärna slå ett slag för min kurs Privatjuridik. Både jag och mina elever är rörande ense om att den kursen kanske är den man har bäst nytta av i privatlivet. Man får lära sig vad som gäller om man är sambo, gift, hur arv ska fördelas, vilka rättigheter man har som konsument, hyresgäst och mycket mer. Det bästa av allt kanske är att eleverna får verktyg för att veta hur de ska söka information om de här områdena i framtiden, hur man söker i lagarna och i andra källor. För att inte tala om rättigheter som anställd!

Programmering

Dennis Wikman, datalärare

Lär dig läran om datorlogik. När du läser programmering får du en introduktion till ett arbetssätt mot den moderna tidens viktigaste verktyg.

Information och kommunikation 1

Anna Strömberg, IT-lärare

I de flesta yrken idag behöver man behärska Word, Excel och ibland även Powerpoint. Känner du att du behöver fila på kunskaperna i dessa program så är kursen i Information och kommunikation 1 helt rätt val för dig. Här lär du dig allt ifrån att placera bilder där du vill ha dem i Word till att skapa snygga presentationer i Powerpoint. I kursen ingår även kunskaper om informationssökning, källkritik, lagar/regler och kommunikation. En kurs som alla kan ha nytta av i sitt nuvarande eller framtida yrkesliv helt enkelt!

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok