Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Therese Asklöf, ekonomiassistent

1705_Therese_Asklof_400x200

Therese är 35 år och tillsammans med mannen i sitt liv har de två barn, 5 och 11 år gamla. På gymnasiet studerade hon Handel- och administrationsprogrammet för att sedan gå direkt ut i arbetslivet år 2000. Nu var det rätt tid i livet för nya utsikter, nya kunskaper och nytt jobb i sikte!

Hur kommer det sig att du valde att studera på Komvux?

Jag har alltid haft en ambition att studera vidare efter gymnasiet men eftersom jag har haft arbete och sedan blev mamma så har det inte varit rätt tid förrän nu. När jag kände att det var dags så ville jag läsa på en skola där jag kunde kombinera mitt liv med studier på bästa sätt.

Hur kommer det sig att du valde NTI-skolan?

Jag hade hört positiva saker om NTI-skolan och när hittade jag det program jag ville studera här så var det inte ett svårt val.

Vad studerar du just nu?

Jag har studerat hela kurspaketet Ekonomiassistent på 45 veckor. Det var 9 kurser varav varje kurs motsvarade 5 veckor. Nu läser jag ledarskap och organisation parallellt med entreprenörskap och företagande.

Hur går det att studera på distans tycker du?

Jag tycker att det har gått riktigt bra. Jag har dessutom fått lära känna mig själv bättre och hur jag måste studera för att få resultat. Det krävs självdisciplin.

Utbildningen till Ekonomiassistent pluggade jag på heltid, dvs 100%, och nu läser jag de andra kurserna på halvfart för att kunna kombinera med livet som mamma samt arbete vid sidan av. Jag har arbetat halvtid under hela min studietid, även då jag studerade på heltid.

Har du några tips att ge andra som ska plugga på distans och jobba samtidigt? Hur många timmar om dagen lade du på studierna?

Jag har tillsammans med min chef på jobbet lagt om mitt schema så att det skulle fungera med att studera på distans. Så jag har jobbat tre dagar i veckan varav varannan vecka kväll. Jag har då alltid haft minst två-tre dagar i veckan som jag har kunnat ägna helt åt studierna , då har jag som regel suttit mellan 9-14:30 för att innan och efter kunnat lämna och hämta barn. och då även varannan vecka kunnat studera på dagarna innan jag har åkt vidare till jobbet.

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Min plan är att utvecklas mer som person och mamma och genom mina nyvunna kunskaper siktar jag på ett nytt yrke.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Jag skulle absolut rekommendera NTI-skolan! Just att studera distans och få lägga upp arbetet själv passade mig bäst för att kombinera studier med livet runtomkring.