Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Marlene Mwenow, siktar på en ny karriär.

1708_Marlene TIny

Möt en av våra många elever, Marlene Mwenow, som läser upp sina betyg för att få en ny karriär!

Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag är född i Kongo men växte upp i Sverige. Jag ser mig själv som en glad och positiv tjej som älskar livet, jag jobbar hårt och vill alltid göra det jag kan för att min familj ska ha det så bra som möjligt. Min familj består av min man och mina två barn.

Som person är jag väldigt tävlingsinriktad, jag sätter särskilt höga mål för mig själv. När jag exempelvis gör en uppgift på en timme i dag så vill jag klara av att göra den på en halvtimme nästa dag. Drivet hör ihop med att jag har en enormt stark vilja, det är nog det som är mest utmärkande för mig.

Hur kommer det sig att du valde att studera på Komvux?

Jag trivs väldigt bra i mitt nuvarande yrke som undersköterska men efter sex år inom vården har jag bestämt mig för att testa på en ny karriär och byta yrke. NTI-skolan hjälper mig att ta ett steg närmre min nya karriär och det är jag tacksam för. Det är så bra att jag har en chans att testa på nya utmaningar i livet!

Hur kommer det sig att du valde NTI-skolan?

Först och främst så var det därför att ni erbjuder distans men det var också för att jag hade hört så många bra och positiva saker om NTI-skolan.

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Min plan är att först läsa på Komvux och sedan vidare på universitetet. Vad som händer sedan vet jag inte än, men med ny utbildning har jag nya möjligheter, jag öppen för vart livet leder mig.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Självklart skulle jag rekommendera vänner att studera på NTI-skolan, med utbildning får man nya möjligheter och utbildning som leder till jobb är särskilt viktigt.

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok