Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Malin Söderlund, 3D modellering

Malin är 24 och älskar att teckna samt filosofera kring livets alla frågor. Sedan hon avslutade sina studier på estetiskt gymnasium så berättar hon att det varit en ganska lång resa för att hitta det hon verkligen vill göra. Att försöka hitta en utbildning där både egenskaper och intresse fick sin rätta plats tog lite tid. Här berättar hon om vad det tillslut blev och hur NTI-skolan hjälpte henne att nå dit.

Hur kom det sig att du började hos oss på NTI-skolan?

Den korta versionen är att jag har gått från att ha en önskan om att bli konstnär till att vilja bli ingenjör för att nu landa på en plats mitt emellan. För att nå dit behövde jag en behörighetsgivande kurs.

Det var en ren slump att jag hamnade på NTI-skolan. Jag sökte till en skola via min hemkommun och blev antagen, sedan ställdes den kursen in på grund av för få sökande. Då hjälpte en studievägledare mig att hitta kursen i en annan kommun och så hamnade jag här.

Hur har du upplevt studierna hos oss?

För mig var det perfekt, jag kunde lägga upp tiden på egna villkor. Oftast är jag en sådan person som vill göra klart så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Så distans fungerade hur bra som helst. Kursen var på 25% men jag kunde anpassa min egen takt, vilket resulterade att jag läste på 100%. Men vem som helst kan läsa på distans med lite disciplin och en smula studieteknik. Dessutom kan jag rekommendera NTI-skolan då jag upplevde bra hjälp och snabb återkoppling av lärare.

Vad blev tillslut din plan för framtiden och på vilket sätt hjälpte dina studier på NTI-skolan till nästa steg?

Min plan för framtiden är nu att arbeta inom 3D modellering och den kursen jag läste på NTI-skolan var CAD 1, så att jag blev behörig att söka vidare till högskolan.

Vi önskar dig lycka till!