Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Mahmoud Allam, blivande IT-professor

Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

I Egypten, där jag kommer ifrån, studerade jag egyptologi och turism vid universitetet dessutom har jag en kandidatexamen i administration. Jag arbetade sedan där som guide, i hela landet, under 7 års tid. År 2015 kom jag till Sverige och har studerat en hel del kurser. Jag började med SFI för att lära mig svenska fort och sedan har jag läst lite blandade kurser mestadels inom data och teknik.

Hur kommer det sig att du valde att studera på Komvux?

När jag kom till Sverige upptäckte jag att språket är nyckeln till landet, vilket var anledningen till att jag då började studera SFI och sedan Svenska som andraspråk. För att kunna studera vidare på universitetet krävs att jag kompletterar några kurser och valet blev därför Komvux.

Hur kommer det sig att du valde NTI-skolan?

Eftersom att jag sökt arbete och arbetat parallellt med studierna var det viktigt med studier på distans. Det fanns också ett stort kursutbud på NTI-skolan vilket gjorde mig ännu mer intresserad och därför var valet lätt!

Vad har du studerat på NTI-skolan?

Många kurser inom IT, Programmering med c# nätverk säkerhet, nätverksteknologier, nätverk administration, Dator och nätverksteknik

Hur gick det att studera på distans tycker du?

Det gick kanon. Studiesättet passade mig perfekt då jag fick möjlighet att planera min egen tid och även kunna arbeta samtidigt.

I vilken takt studerade du, gjorde du någonting annat vid sidan om dina studier?

Jag har studerat på heltid samtidigt som jag har arbetat som guide och språkanalytiker vid sidan om studierna.

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Min dröm är att få fortsätta studera inom data och IT och kanske någon dag bli professor inom det ämnet.

En sista fråga, skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Absolut!

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok