Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

HR-assistent, fick jobb redan innan utbildningen var klar!

Inspireras av en av våra många elever, Kristina Iskenderidis

1708_Kristina Iskanderidis TINY

Kristina är 34 år och trebarnsmamma som bor i Södertälje. Tidigare har hon arbetat som frisör och egenföretagare.

Hur kommer det sig att du började plugga?

Som egenföretagare fick jag smakprov på olika delar inom ett företag såsom personalfrågor, lön, arbetsmiljö, service, försäljning, och kundbemötande. Det jag tyckte var mest spännande var personalfrågor och när jag ville vidareutveckla mitt intresse såg jag studier som ett ypperligt bra sätt att växa i det! Jag fick sedan veta att NTI-skolan erbjöd ett komplett paket som HR-assistent och då tog jag chansen att börja studera.

Berätta om hur det är att plugga i klassrum (närlärande) på NTI-skolan. Är det någon skillnad från traditionell klassrumsundervisning?

Att studera med er modell passade mig prefekt som företagare samt mamma. Det är mycket betydelsefullt för mig att kunna planera min egen studietid och själv kunna välja vilka föreläsningar jag ville gå på och när. Att närvara på lektionerna har varit en viktig del för mig, där har jag fått diskutera och fått all stöd och hjälp jag behövt. Lärarna har varit FANTASTISKA, de har funnits där och stöttat hela vägen.

Har du något konkret tips att ge någon som skulle vilja plugga?

Att ha viljan samt alltid vara nyfiken och vilja utvecklas som person. Se inga hinder, för möjligheten finns!

I vilken takt studerar du och har du gjort någonting annat vid sidan av dina studier?

Jag har studerat 100 %. Under den tiden har jag även drivit mitt företag och varit mamma på heltid.

Berätta om hur det gick till när du fick nytt jobb

Jag sökte jobb under tiden som jag studerade, skickade CV samt personligt brev till olika företag och frågade om de kunde tänka sig att ha mig där på praktik eller om det fanns en tjänst ledig. Nu har jag fått en visstidsanställning på ett stort företag i Södertälje. Jag har även nyligen varit på en intervju via ett bemanningsföretag till en tjänst som Serviceadministratör. I dag fick jag veta att tjänsten via bemanningsföretaget blir min! Så jag går direkt till det nya jobbet när den nuvarande visstidsanställningen går ut!

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Planen är att slutföra mitt nuvarande jobb med flaggan i topp. Där ska jag samla på mig så mycket kompetens jag kan för att utvecklas och få mer kunskap inom HR. Sedan ska jag börja mitt nya jobb med utbildning och erfarenhet i ryggen!

Stort grattis! Det är ju jätteroligt att du fått två jobb under din studietid. Nu en sista fråga, skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på NTI-skolan?

ABSOLUT! Det är en bra skola med mycket kompetenta lärare.

 

KLASSRUM- Närlärande, Mer information om utbildningen till HR-assistent i Stockholm…

DISTANS, Mer information om utbildningen till HR-assistent i alla kommuner…

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok