Ina Edmark, bytte bransch

Ina berättar om drömmen att läsa vidare och sitt nyvunna självförtroende med avklarad kurs i matte!

Ina har arbetat som flygvärdinna men bytte nyligen bransch och är nu på röntgenavdelningen i Kristianstad. Anatomi har alltid fascinerat Ina och stora drömmen är att studera vidare och lära sig mer inom ämnet. Det som bromsat drömmen är att hon saknat matte. Nu när matte 2 är avklarad på NTI-skolan så är drömmen levande igen!

201612_Ina_Edmark1200x628_facebook

Vill du berätta lite om dig själv, vad du gjort innan och hur livet ser ut i dag?
Jag heter Ina och bor i Skåne med min familj som består av min man, mina barn och två hundar. Har jobbat som flygvärdinna i många år men beslutade mig för att sluta nyligen av många olika anledningar, bland annat en sjukdom som gjorde att jag inte längre fick vara aktiv som flygvärdinna. Har sedan innan en utbildning inom vården så jag bytte bransch och jobbar idag på röntgen i Kristianstad.

Hur kommer det sig att du valde att studera på komvux?
Jag har alltid varit fascinerad av anatomi och alltid velat ta det till en högre nivå för att få fascineras ännu mer. Dock så har alltid matten saknats som har satt stopp för att gå vidare med mina drömmar.

Hur är distansstudier annorlunda än traditionell klassrumsundervisning?
Att studera på distans har gått bra. Dock så kräver det disciplin och att man sätter fokus på målet och mitt mål var ju såklart att bli godkänd för att nu kunna söka in på högskola/universitet. Vissa kapitel var svårare än andra och jag fick ibland kämpa hårdare för att förstå. Många timmar har gått åt att titta på mattevideos och att samtidigt ta stöd av min distanslärare.

Min lärare har varit fantastisk och gjort allt för att hjälpa mig att lyckas nå mitt mål. Vi har haft genomgångar via telefon då vi räknat tillsammans när jag kört fast.

I vilken takt har du studerat? Gjorde du någonting annat vid sidan om dina studier?
Jag skulle ha gjort kursen på 20 veckor men gjorde den på 7, att jag klarade den på mindre tid var för att jag fick möjligheten att sitta hemma full tid och koncentrera mig på detta enbart. Annars hade jag nog behövt mina 20 veckor.

Nu när du har matten i bagaget – hur ser drömmen om framtiden ut?
Jag kommer nu att plugga vidare inom vård på högskola eller universitet för att nå ett av mina mål som är att få jobba med just sjukvård men med mera ansvar. Kanske kommer jag tillbaka till NTI igen för att öka på vissa kunskaper bara för att jag har funnit glädjen i att plugga igen.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?
Absolut!! Det är ett perfekt sätt att kunna planera sina egna studier och när det passar en själv bäst att plugga under dygnets alla timmar. Dessutom så var matte ett ämne som jag alltid har haft svårt med. Till skillnad från gymnasiet så har jag helt plötsligt fått upp ett intresse för matematik och ett självförtroende tack vare min lärare som stöttat mig och hjälp mig och som sagt ”kämpa på Ina du fixar detta!”.