Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Hannah Svanteman, blivande socionom

Våra elever berättar – 4 snabba frågor

Hannah är utbildad stillbildsfotograf och mamma till två små barn under 18 månader. Hon drömmer om att bli socionom och läser upp förkunskaper för att kunna söka vidare.

HannaSvanteman_400x200

Varför Komvux?

Jag har jobbat inom media som frilansande tv-fotograf men jag har nu under en längre period haft en dröm om att bli socionom. När jag började kika på den utbildning jag ville läsa insåg jag att jag behövde plugga upp matte b för att få behörighet till att söka vidare.

Hur kommer det sig att du valde NTI-skolan?

Jag valde NTI-skolan på grund av att mitt lärcenter rekommenderade mig att läsa hos er. Just nu är jag inne på min tredje vecka och jag hoppas kunna söka till socionomprogrammet redan till våren!

Hur tycker du att det är att läsa på distans?

Det är både svårt och skönt att läsa på distans. Svårt att hitta tiden och fokuset när man är småbarnsmamma men skönt att kunna plugga vart som helst och slippa gå på lektioner. Jag studerar på 25% studietakt eftersom jag är mammaledig med en 17 månaders och en 3 månaders bäbis här hemma.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Javisst, om man bara har pli på sig själv!