Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Elin Lind, elev på NTI-skolan

Jag heter Elin och har en dröm om att studera journalistik, media eller fotografi på högskola! Nu är jag närmare än någonsin!

Jag har är inne på min 14:e kurs på NTI-skolan nu, Religionskunskap 1.
Jag har läst allt från Svenska 2-3, Engelska 6-7, Samhällskunskap, Franska, Kommunikation, Organisation och Ledarskap till lite tyngre kurser så som Psykologi 1-2a och Matematik 2b.

På grund av min Aspergers diagnos och en långvarig depression som gör det svårt för mig att vara i en fysisk skola och fungera socialt, så har distansstudier gjort det möjligt för mig att gå klart gymnasiet i min takt och på mitt egna sätt.

Det har underlättat då jag har läst en kurs i taget i ett antal veckor, bara fokuserat på just det ämnet och lagt ner all min skoltid till att lära mig mer och har på så sätt fått upp mina betyg och fått mer kunskap.

Distansstudier underlättar för mig då jag kan dela upp mitt arbeta och planera runt omkring mina studier, jag känner mig friare och känner inte samma press och stressande känsla som jag upplevde i den fysiska skolan.

Jag har studerat på NTI-skolan i snart två år och jag har en termin kvar, slutar i juni 2016. Det fungerar utmärkt, jag får en bra och klar blick över uppgifterna, veckoplaneringen och kontakten med lärarna har varit suveräna.

Jag får ett förslag på hur jag kan planera upp mitt arbete och mina studier men kan alltid ändra och planera utifrån mina egna behov och mitt liv. Det är väldigt enkelt och jag får bra feedback från lärarna vilket underlättar och gör studierna roligare.

Jag har fått utveckla många olika kunskaper, kunskaper som jag inte ens visste att jag hade, under alla de kurser som jag har läst. Mest har jag utvecklats inom mitt skrivande, då jag alltid har varit intresserad av att skriva dikter och andra slags texter så har jag verkligen lagt krut på att utveckla mitt språk och min grammatik. Tack vare att lärarna har varit förstående och hjälpsamma har de fått mig att förstå begrepp, problem och svårare uppgifter som jag tidigare inte förstod.

Jag har lärt mig otroligt många nya saker och kommer att lära mig ännu mer under de resterande kurserna som jag kommer att läsa under mitt sista halvår.

Mitt mål med mina studier är att jag ska läsa alla de kurser som behövs för att bli godkänd i den gymnasielinje som jag har valt, Samhällsvetenskapliga linjen och med bara snart en termin kvar så ser det väldigt ljust ut.

Då jag har blivit godkänd i alla förutom en kurs under 1-3 året i gymnasiet!

I ärlighetens namn så valde jag inte självmant NTI-skolan, jag studerade på Värmdö Onlinegymnasium som sedan lades ner, under mitt första gymnasieår så hade jag väldigt få chanser att fortsätta. Tack vare en otroligt stor hjälp från min studievägledare på Nyströmska Gymnasiet i Söderköping och för att jag lider av en autistisk diagnos fick jag chansen att läsa genom NTI-skolan vilket jag verkligen inte ångrar!

Mina framtidsplanera är just i nuläget att läsa klart de kursen som jag har kvar i trean och gå ut gymnasiet med ett fulländat gymnasiebetyg för att sedan kunna ta mig vidare i världen.

Om det blir att studera journalistik, media eller fotografi på en högskola, det återstår att se!