Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ann-Sofie Rolf, HR-assistent

Våra elever berättar!
Ann-Sofie studerar på NTI-skolan närlärande i Stockholm. En utbildningsform där eleverna både har tillgång till undervisning i klassrum samt handledare på plats men även får ett personligt digitalt klassrum.

1612_ann-sofie_rolf_1200x628

Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund?
Jag heter Ann-Sofie Rolf och är 31 år. Stockholm är numera min och min familjs hemstad, jag är gift och har två fantastiska barn. Ursprungligen kommer jag ifrån Varberg men har nu bott i Stockholm i ungefär 10 år. Min professionella bakgrund är inom klädbranschen, jag har arbetat i kläd- och skobutiker sedan jag gick ut gymnasiet.

Hur kommer det sig att du valde att studera på Komvux?
Jag ville gå en annan väg till drömjobbet än den jag såg som traditionell. Högskoleprovet var inte någonting jag längtade efter att få skriva. Så jag kikade på utbildningar på Komvux och fastnade för yrkesinriktningen HR-assistent. Vad gällde valet av skola så var det viktigt för mig att kunna bestämma över hur mina dagar skulle se ut, samtidigt så ville jag ha möjlighet att kunna plugga i en fysisk skola. Det är kanske extra viktigt när man har barn, att kunna ha en flexibel tillvaro för att kunna pussla ihop vardagen. Närlärande passade på så sätt utmärkt.

Den största skillnaden mellan närlärande och den klassrumsundervisning jag är van vid från gymnasiet är upplägget för var, när och hur jag ska studera. Nu kan jag välja på vilken plats jag ska studera, jag kan sitta hemma, på ett café eller komma till skolan. Jag kan välja vilken dag jag ska gå på lektioner eftersom samma lektion ges flera gånger i veckan och jag kan välja att plugga i klassrummet eller i elevrummet på datorn. Det är skönt att vara hemma och läsa ibland även om jag bara har 30 min till skolan.

Vad är målet med dina studier hos oss?
Först är mitt mål att få arbeta som HR-assistent eller på ett bemanningsföretag som rekryterare men i framtiden är mitt mål att arbeta på ett större företag som HR-chef!

Vi önskar dig ett stort lycka till med dina studier och drömmen om framtiden!