Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Våra elever berättar!

Fick nytt jobb efter att ha läst till undersköterska på distans på NTI-skolan.

1711_Ann (1)

Ann Eriksson är en kvinna i sina bästa 46 år, har man och två barn och har jobbat inom vården sedan 1989. Vårdkarriären började med ett sommarjobb inom hemtjänsten efter att ha slutat en tvåårig gymnasielinje som hette kost och konsumentkunskap.

– ”Hemtjänstjobbet var högst tillfälligt, trodde jag, men jag blev kvar och åren gick. Sju år senare började jag jobba inom LSS men sa upp mig ett år senare för att börja jobba heltid som personlig assistent.”

Utan utbildning men med lång erfarenhet så började det ändå gnaga i henne att hon inte hade en utbildning inom vård och omsorg.

– ” Men jag ville inte sluta jobba och ta studielån för att läsa upp mig. Så fick jag då höra talas om Komvux i min hemkommun. Det var våren 2016, jag gick dit på öppet hus och fick mer information och det visade sig att jag kunde fortsätta och arbeta, och läsa vid sidan av! Helt fantastiskt! Jag anmälde mig och redan på hösten samma år började jag läsa på NTI-skolan!”

Just nu läser Ann till undersköterska. Hon säger själv att det är en perfekt kombination, att kunna jobba och studera samtidigt.

– ”Jag läser på halvtid, alltså 50%. Jag tycker mycket om att läsa på distans, det fungerar utmärkt för mig. Är det något jag undrar, eller behöver hjälp med så hjälper lärarna på skolan till. De är mycket snabba och duktiga på det.”

I somras sökte Ann jobb på ett demensboende i närheten av där hon bor, och fick jobbet!

-”Det var tack vare att jag påbörjat utbildningen som undersköterska på NTI-skolan. Det är såå roligt!. Nu jobbar jag 80%, så jag har lediga dagar och tid för mina studier. Jag kämpar på, många kurser kvar än, men jag kämpar på! Jag skulle rekommendera alla att läsa på NTI-skolan. Det är toppen att kunna kombinera jobb och studier och dessutom med personlig och snabb hjälp från lärarna!”