Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vägledning på NTI-skolan

NTI-skolans Studie- och yrkesvägledare (SYV) hjälper dig med frågor som rör studier, yrkesval, betyg, särskilt stöd och omräkning av betyg.

På NTI-skolan kan du få hjälp av en vägledare om du har frågor kring

• Studier och yrkesval

• Betyg

• Behörighet till högre studier

• Behov av särskilt stöd

• Omräkning av tidigare avslutade studier

Du är välkommen att kontakta en vägledare hos oss om du är folkbokförd i en av våra vägledningskommuner (Ekerö, Linköping, Nacka, Sundbyberg, Norrort*, Stockholm, Vux5*, Värmdö, Norrtälje och Växjö) har kortare frågor eller om du vill bolla framtida studier eller yrkesval. Om du är det minsta osäker på vilken/vilka kurser du ska välja tveka inte att höra av dig innan du söker. Vi finns till för dig för att du ska kunna göra väl underbyggda val så att din studietid hos oss blir så givande som möjligt.

För grundläggande behörighet är huvudregeln idag att läsa mot en gymnasieexamen, yrkes eller högskoleförberedande. Avslutade du gymnasiet innan juli 2012 kan det vara möjligt att läsa till ett slutbetyg. Slutbetyg kan utfärdas t o m juni 2020.

Bor du i en av våra vägledningskommuner (angivna ovan) och läser kurser hos oss kan du boka ett samtal med oss på NTI-skolan.

 

Drop in tillfälligt inställt till följ av coronapandemin. Drop in. Har du snabbare frågor går det även bra att besöka oss under drop in tiderna måndagar och torsdagar mellan klockan 13-15. Vägledningssamtalen sker i våra lokaler på Magnus Ladulåsgatan 28, på Södermalm i Stockholm. I landets övriga kommuner tar du kontakt med en studie- och yrkesvägledare hos din vuxenutbildning. 

Du som behöver plugga upp betyg har all möjlighet att göra det på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja mellan 100, 50 och 25 % studietakt.

 

Kontakt kring följande

 

Kontakt vägledning

Kontakta oss via supportforum varje vardag

Drop-in  på Magnus ladulåsgatan 28 (Södermalm) måndagar och torsdagar: 13.00-15.00. INSTÄLLT till följd av coronapandemin.

Facebookchatt med administratörer vardagar mellan klockan 8-16
Facebookchatt med SYV- fredagar mellan klockan 13-14

 

Ansökan gör du via din hemkommun, för att se startdatum,
se respektive kommuns startdatum på hemsidan.

(* Norrort: Danderyd, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Täby, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker. VUX5: Botkyrka, Huddinge, Nykvarn, Salem, Södertälje)