Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Therese Asklöf studerade till ekonomiassistent på NTI-skolan och blev klar i somras. Vi gjorde en intervju då som du kan läsa här. Vi tog kontakt med Therese för att höra vad som hände sen. Vad blir man när man pluggat klart? Är det värt det att plugga på Komvux?

Hej Therese! Vad gör du nuförtiden? Hur har det gått med dina planer att byta bransch och jobb?

Det har gått bara bra! Jag har precis bytt upp mig inom jobbvärlden och jobbar nu med min passion inom sportens härliga värld. Jag stortrivs! I mina arbetsuppgifter ingår det att jobba med ordrar, service, mejl och fakturor.

I vilken bransch befinner du dig?

Jag jobbar i sportens värld och med deras e-handel. Exempelvis får jag jobba med ett av mina favoritlag, Liverpool FC, och deras försäljning i Norden. Men även lag som Manchester United, Tottenham, Chelsea samt NHL hockey. Det är fyra webbutiker som jag har ansvar för.

På vilket sätt hjälpte utbildningen på NTI-skolan som du kunde få det just det här jobbet?

Det hade mycket att göra med att jag utbildade mig vidare inom ekonomi på NTI-skolan. Det handlade också om att jag hade ett brinnande intresse för sport (främst då Liverpool).

Det är ju tack vare er och den genomtänkta utbildningen som jag framför allt har vågat ta steget att gå vidare från där jag var innan och att våga söka andra jobb. Men nu ska jag inte söka mer jobb nu har jag kommit rätt.

Tack Therese! Vi önskar dig lycka till i framtiden!

 

 

 

 

5 Kommentarer
 • Sara
  Posted at 00:16h, 21 mars Svara

  Hej, jag undrar vad för utbildning du plugga i högskolan. Hur kan man få jobb sådan jobb som du har då jag också har brinnande intresse inom sport?

  • Therese
   Posted at 09:23h, 21 mars Svara

   Sara jag har ingen högskoleutbildning utan jag har gått gymnasieutbildning och sen har jag jobbat i 17 år. Har alltid haft ett brinnande intresse för ekonomi.

   För ca två år sen kom jag på att jag ville följa min dröm och utbilda mig för min egen skull.

   På den vägen är det. Att jag sen fick jobb inom mitt intresse för sport det var mest bara tur och en stark vilja i att lyckas. Att få jobba med drömmen och den har vi alla i oss.

 • Abdou
  Posted at 04:58h, 21 mars Svara

  Lycka till Therese ! / Tänk på FC Barcelona i framtiden (* – *)

 • Mahmoud
  Posted at 19:31h, 21 mars Svara

  Hej Therese,

  Väldigt bra jobbat. Vad var den svåraste utmaning under din student perioden???

  Med vanlig hälsningar,
  Mahmoud.

 • Laurice
  Posted at 15:44h, 22 mars Svara

  Hej Therese!
  Bra jobbat. Jag vill slutföra min dröm på universitetet, har du förslag som passar mig för att bli universitetsstudent precis som du?
  MVH
  Laurice

Posta en kommentar