Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Helen Nilsson, undersköterska

tvabastavalenEfter en intern fototävling för bästa studiesällskapet bland våra elever fick vi se den här lilla söta sovande bäbisen William, tillsammans med vår elev Helen Nilssons text: ”…två av de bästa valen jag gjort i mitt liv”.

Hur kommer det sig att du valde att studera på NTI-skolan?

Jag gick en undersköterskeutbildning på komvux i min förra hemkommun men blev inte färdig och de resterande kurserna ville jag läsa ikapp innan jag skulle få barn, då fick jag tips om NTI-skolan av vänner men även av studievägledaren här i kommunen. Jag fick därefter hjälp att ansöka till rätt kurser och sedan hoppade allt igång.

Vad har du studerat på NTI-skolan?

Jag har nu läst de resterande kurserna för att bli undersköterska och blev helt klar nu i maj-16.

Hur gick det att studera på distans?

Jag tyckte att distansupplägget var jättebra! När jag var höggravid så var det jätteskönt att kunna anpassa studierna efter min vakna tid då jag per automatik vände på dygnet och satt därför uppe nattetid och läste. Men även att kunna använda helgerna för att bli klar underlättade en hel del. När min kära son kom till världen blev det inte så mycket tid över men den tiden han sov blev min studietid.

I vilken takt studerade du?

Jag valde att läsa 100% hela vägen, just för att jag verkligen hade lovat mig själv att klara det! Jag var när jag började läsa höggravid och sen de två sista kurserna var jag en nybliven förälder.

Är det svårt att disciplinera sig själv att genomföra sina studier på distans?

Jag upplevde det inte särskilt svårt före jag fick min son men efteråt ägnade man ibland lite väl lång tid att bara sitta och titta på honom! Men nu i efterhand så kan jag tycka att det gick väldigt bra ändå!

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Nu ska jag ta vara på tiden med min son, och efter det hoppas jag på att komma ut i arbetslivet som undersköterska.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Redan gjort! Flera kompisar har undrat hur det har vart att läsa hos er och jag kan inte annat än säga att jag älskar det! Personalen är väldigt engagerad (i alla fall de jag vart i kontakt med) och även upplägget är underbart!