Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Vi har sommarkurser som startar varje måndag

Komvux på distans på NTI-skolan tar inte sommarlov! Vi har sommarkurser för dig. För att studera hos oss ansöker du via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det varierar mellan kommunerna hur de väljer att lägga sina starter. De väljer nämligen vilka av våra starter de vill erbjuda. Eftersom du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun så är det alltså där du måste se vilka starter du kan ansöka om. Många av kommunerna erbjuder våra sommarstarter på distans vilket innebär att det går utmärkt att plugga på sommaren.

För att ansöka till oss kan du på nti.se välja den kommun där du är folkbokförd samt den kurs du är intresserad av, när du valt klart så kommer du till mer information om kursen samt till en länk som leder till ansökningssidan på vuxenutbildningen i din hemkommun.

När, var och hur du vill

 

Att plugga på distans över sommaren ger dig möjlighet att själv välja var, när och hur du ska plugga.

Du får hjälp av en personlig lärare via mejl, telefon eller exempelvis Skype. Du är alltså inte låst till speciella föreläsningstimmar utan kan bestämma helt själv när och var du vill studera. Om solen skiner på dagen så passar det kanske bättre för dig att studera på kvällen, eller tvärt om.

Du kan välja själv i vilken takt du vill studera. Många som exempelvis arbetar samtidigt som de studerar, väljer att studera på 25% studietakt. Tänk på att om du ska ansöka om CSN så vill de att du studerar minst på 50%.

Det är så olika hur vi lär oss bäst. Som elev hos oss får du tillgång till en specialkurs som heter ”Studera smart”. Där får du tips och råd om studietekniker, självtest och länkar till hela serier om studieteknik.

4 fördelar med att plugga på distans över sommaren

 

Du håller kunskapen vid liv

Om du redan är mitt uppe i dina studier så är det såklart skönt att få en paus över sommaren men om du fortsätter att studera över sommaren så håller du både kunskap och studieteknik fräscht i minnet.

Du hinner förbereda dig för kommande studier

Kanske är du på väg att studera på högskola eller universitet, eller så ska du påbörja distansstudier efter sommaren. Det kan vara bra att förbereda sig för sina studier genom att testa på en kurs över sommaren. Du hinner då få in både studieteknik och kanske förberedande kunskap innan hösten sätter igång.

Du kommer ikapp

Ibland är det svårt att hinna med. Du kanske känner att du ligger efter i din plan eller i dina studier. En eller flera sommarkurser på distans kan göra så att du hinner ikapp och kan koncentrera dig bättre på kommande studier.

Du kan studera i lugn och ro

Över sommaren är det kanske inte så många andra måsten och du kan få tid att studera i lugn och ro i en park, på en strand eller bara på din favoritplats i solen.

Nästa steg mot en distanskurs i sommar

 

Du gör så här:

1 Ansök via vuxenutbildningen din hemkommun

2 När du blivit antagen så skickar vi hem inloggningsuppgifter till dig

a Du får tillgång till att beställa bok/böcker

b Du får kontakt med din personliga lärare

c Du har en pedagogisk tidslinje där du kan se hur du ligger till i studierna

3 Du börjar studera!

17 Kommentarer
 • Daniella
  Posted at 10:51h, 08 maj Svara

  Villka kurser finns på sommar termin?

  • NTI-skolan
   Posted at 14:08h, 08 maj Svara

   Hej Daniella! Det är vuxenutbildningen i din hemkommun som beslutar hur stor del av vårt utbud de vill erbjuda. Lycka till!

 • Danieal
  Posted at 16:20h, 16 juni Svara

  Kan jag försätta bara roman undervisning på SSommaren

  • NTI-skolan Administratör
   Posted at 13:42h, 17 juni Svara

   Hej Danieal, Kontakta oss gärna via kontaktsidan här eller på facebook så kan vi se om vi kan hjälpa dig.

 • Amina
  Posted at 16:00h, 13 maj Svara

  Jag skulle vilja studera till administratör eller kundtjänst under Sommaren 2020.Vilka möjligheter finns.

  • Emilia Stanggren
   Posted at 15:16h, 20 maj Svara

   Hej Amina,

   Vad roligt att du är intresserad av studier på NTI-skolan. Vi har kursstarter under hela sommaren men exakt vilka datum som gäller beror på vilken kommun du bor i. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för att se vad som gäller för just din kommun.

   Vänliga hälsningar,
   NTI-skolan

 • Angelica
  Posted at 10:39h, 18 maj Svara

  Hej jag skulle behöva hjälp med att få plugga engelska 5 grund under sommaren. Jag tänker söka till en kurs efter sommaren som startar i augusti och behöver all hjälp jag kan få för att få plugga under sommaren på distans. Tack mvh Angelica Akdogan

  • Emilia Stanggren
   Posted at 15:18h, 20 maj Svara

   Hej Angelica!
   Vad roligt att du är intresserad av studier på NTI-skolan.
   Ansökan till NTI-skolan går via vuxenutbildningen i din hemkommun. Kontakta dem för aktuella ansökningsdatum och kursstarter.

   Vänliga hälsningar,
   NTI-skolan

 • Persheng
  Posted at 20:04h, 26 maj Svara

  Hej jag kommer läsa distan i septem på folkhögskulan.tänker läsa någon kur under den tiden.

 • Ali
  Posted at 22:28h, 28 maj Svara

  jag vill studerar undre sommaren.

  • Emilia Stanggren
   Posted at 09:33h, 05 juni Svara

   Hej Ali!
   Vad trevligt att du är intresserad av studier på NTI-skolan. Olika kommuner har olika ansökningsdatum och kursstarter. Besök webbplatsen för vuxenutbildning i din hemkommun för att se vad som gäller där du bor.

   Vänligen, NTI-skolan

 • martin
  Posted at 12:20h, 03 juni Svara

  Hej, när kan man ansöka om sommarkurs? jag skulle vilja börja studera runt 1 juli

  • Emilia Stanggren
   Posted at 09:19h, 05 juni Svara

   Hej Martin,
   Vad trevligt att du är intresserad av studier på NTI-skolan. Olika kommuner har olika ansökningsdatum och kursstarter. Besök webbplatsen för vuxenutbildning i din hemkommun för att se vad som gäller där du bor.

   Vänligen, NTI-skolan

 • Onyebuchi Azubike
  Posted at 02:52h, 18 juni Svara

  Hej,

  Jag vill plugga Matematik 4 hos er under sommar 2020. Min hemkommun och adress är i Dalarna men jag vill plugga i Stockholm eftersom jag bor och arbetar där nu.

  Med vänlig hälsningen
  Onyebuchi Azubike
  Mobilen:0738913374

  • Emilia Stanggren
   Posted at 08:11h, 18 juni Svara

   Hej Onyebuchi!
   Vad kul att du vill studera hos oss.
   Studier på NTI-skolan bedrivs helt på distans så du kan studera varifrån du vill. Dock så måste du alltid ansöka till NTI-skolan genom din hemkommun (dvs. den kommun du är folkbokförd i), då det är din hemkommun som bekostar din kurs hos oss.
   Så nästa steg om du vill studera på NTI-skolan är att ansöka via vuxenutbildningen i din hemkommun. Observera dock att NTI-skolan inte har samarbete med alla kommuner i Sverige, utan det kan variera.

   Med vänliga hälsningar,
   NTI-skolan

 • Mika
  Posted at 14:51h, 24 juni Svara

  Hej! Är sommarkurser csnberättigade?

  • Emilia
   Posted at 15:53h, 24 juni Svara

   Hej Mika!
   De kurser som är CSN-berättigade hos oss är det oavsett när på året du läser dem. Majoriteten av våra kurser är CSN-berättigade men det finns några enstaka kurser som inte är det.

   Vänliga hälsningar, NTI-skolan

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok