Vi har sommarkurser som startar varje måndag

Komvux på distans på NTI-skolan tar inte sommarlov! Vi har sommarkurser för dig. För att studera hos oss ansöker du via vuxenutbildningen i din hemkommun. Det varierar mellan kommunerna hur de väljer att lägga sina starter. De väljer nämligen vilka av våra starter de vill erbjuda. Eftersom du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun så är det alltså där du måste se vilka starter du kan ansöka om. Många av kommunerna erbjuder våra sommarstarter på distans vilket innebär att det går utmärkt att plugga på sommaren.

För att ansöka till oss kan du på nti.se välja den kommun där du är folkbokförd samt den kurs du är intresserad av, när du valt klart så kommer du till mer information om kursen samt till en länk som leder till ansökningssidan på vuxenutbildningen i din hemkommun.

När, var och hur du vill

 

Att plugga på distans över sommaren ger dig möjlighet att själv välja var, när och hur du ska plugga.

Du får hjälp av en personlig lärare via mejl, telefon eller exempelvis Skype. Du är alltså inte låst till speciella föreläsningstimmar utan kan bestämma helt själv när och var du vill studera. Om solen skiner på dagen så passar det kanske bättre för dig att studera på kvällen, eller tvärt om.

Du kan välja själv i vilken takt du vill studera. Många som exempelvis arbetar samtidigt som de studerar, väljer att studera på 25% studietakt. Tänk på att om du ska ansöka om CSN så vill de att du studerar minst på 50%.

Det är så olika hur vi lär oss bäst. Som elev hos oss får du tillgång till en specialkurs som heter ”Studera smart”. Där får du tips och råd om studietekniker, självtest och länkar till hela serier om studieteknik.

4 fördelar med att plugga på distans över sommaren

 

Du håller kunskapen vid liv

Om du redan är mitt uppe i dina studier så är det såklart skönt att få en paus över sommaren men om du fortsätter att studera över sommaren så håller du både kunskap och studieteknik fräscht i minnet.

Du hinner förbereda dig för kommande studier

Kanske är du på väg att studera på högskola eller universitet, eller så ska du påbörja distansstudier efter sommaren. Det kan vara bra att förbereda sig för sina studier genom att testa på en kurs över sommaren. Du hinner då få in både studieteknik och kanske förberedande kunskap innan hösten sätter igång.

Du kommer ikapp

Ibland är det svårt att hinna med. Du kanske känner att du ligger efter i din plan eller i dina studier. En eller flera sommarkurser på distans kan göra så att du hinner ikapp och kan koncentrera dig bättre på kommande studier.

Du kan studera i lugn och ro

Över sommaren är det kanske inte så många andra måsten och du kan få tid att studera i lugn och ro i en park, på en strand eller bara på din favoritplats i solen.

Nästa steg mot en distanskurs i sommar

 

Du gör så här:

1 Ansök via vuxenutbildningen din hemkommun

2 När du blivit antagen så skickar vi hem inloggningsuppgifter till dig

a Du får tillgång till att beställa bok/böcker

b Du får kontakt med din personliga lärare

c Du har en pedagogisk tidslinje där du kan se hur du ligger till i studierna

3 Du börjar studera!

4 Kommentarer
 • Daniella
  Posted at 10:51h, 08 maj Svara

  Villka kurser finns på sommar termin?

  • NTI-skolan
   Posted at 14:08h, 08 maj Svara

   Hej Daniella! Det är vuxenutbildningen i din hemkommun som beslutar hur stor del av vårt utbud de vill erbjuda. Lycka till!

 • Danieal
  Posted at 16:20h, 16 juni Svara

  Kan jag försätta bara roman undervisning på SSommaren

  • NTI-skolan Administratör
   Posted at 13:42h, 17 juni Svara

   Hej Danieal, Kontakta oss gärna via kontaktsidan här eller på facebook så kan vi se om vi kan hjälpa dig.

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok