Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Det är aldrig försent att börja om på nytt – våra utbildningar till ekonomiassistent, administratör, undersköterska m.fl.

Livet är långt, ständigt fyllt av möjligheter, och det är aldrig försent att börja om på nytt. Många av oss behöver tid på oss för att veta vad som är rätt väg. Kanske var man för ung för att veta vad man helst ville jobba med, när det var dags att välja utbildning. Eller så har man jobbat ett tag, men känner att det är dags att byta bana och göra någonting annat. Oavsett orsak, så finns det alltid nya chanser och dörrar som leder till nya möjligheter och karriärvägar.

Komvux är en sådan möjlighet. Där kan du börja om på nytt och studera till att bli det där som du tidigare inte visste var ditt drömyrke. Hos oss på NTI finns det många utbildningar som är dina dörrar till ett nytt jobb och ett nytt liv. Alla våra utbildningar finns på distans så att du kan kombinera dina studier med jobb och familj. Du kan då själv anpassa studierna efter dina förutsättningar.

Här är några av våra utbildningar, som kanske leder till ditt nya yrke.

Ekonomiassistent

Är du bra med siffror, är noggrann och har bra servicekänsla? Då kanske ekonomiassistent är jobbet för dig. Ekonomiassistenter jobbar med löner, bokföring, skatter, utbetalningar och redovisningar. Exakt vilka uppgifter du kommer att jobba med beror på vem arbetsgivaren är och hur stor verksamhet det handlar om, men det är ett viktigt arbete, och vår ekonomiassistentutbildning ger dig en mycket bra grund för det. Under utbildningen får du lära dig bland annat företagsekonomi, redovisning, administration, kommunikation och affärsjuridik. Du får naturligtvis också träna dig på att jobba med de olika områdena utbildningen omfattar.

Administratör

Är du en person som är bra på planering och struktur, gillar att hålla reda på detaljer, är en social person och trivs med att vara spindeln i nätet som får allting att fungera? Då är du en bra administratör. Administratörer jobbar bland annat som kontorister eller assistenter. De finns på alla sorts företag i alla branscher, och har varierande arbetsuppgifter, så det är en spännande karriärväg. Under utbildningen till administratör får du lära dig företagsekonomi, administration, information och kommunikation.

Undersköterska

Tycker du om att arbeta med människor, ge vård och omsorg och uppleva glädjen i att hjälpa andra? Då är undersköterska nog vägen för dig. Det är ett viktigt och meningsfullt arbete, och i vårt program får du kunskaperna till att utveckla, stödja eller återställa människors förmåga, hälsa och utveckling. Du får läsa bland annat vård och omsorg, medicin, etik, psykologi och hälsopedagogik. I utbildningen ingår även arbetsplatsförlagt lärande, där du praktiskt får jobba med det du läser under utbildningen. Efter de program-gemensamma kurserna får du välja yrkesutgång/fördjupning inom äldreomsorg, psykiatri, funktionsnedsättning eller hälso- och sjukvård.

Det här är bara några av våra utbildningar. NTI har många kurser och utbildningar inom områdena barn och fritid, ekonomi och juridik, handel och administration, hotell och turism, IT och media, samt vård och omsorg. Ta en titt på vårt utbud – början till din nya karriär och ditt nya liv kan finnas där.

2 Kommentarer
  • Wahida haque
    Posted at 21:06h, 01 december Svara

    Jag vill ha den chansen att lära mig ekonomiassistent också administration, företagekonomi information, kommunikation.

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok