Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Shirley Rodda, svensk lärarlegitimation

 

Hej Shirley vad har du studerat på NTI-skolan?
– SAS1 på 25%. Det har varit en väldigt svår kurs, men det gjorde att jag måste läsa och lära mig saker som jag aldrig skulle ha gjort annars. Till slut är jag verkligen nöjd med vad jag har försökt göra.

Hur har det gått för dig att studera på distans?
– Det har fungerat bra för mig. Jag kunde faktiskt inte ha studerat på något annat sätt eftersom mitt jobb tar så mycket tid och jag kan vanligen bara studera på helgerna. Jag har tur att ha en svensk man som jag kan ställa mina frågor till.

Vilka är de största fördelarna med distansstudier tycker du?
– Absolut att man kan studera när, var och hur som helst, helt på vad som passar dig bäst. En kurs med specifika tid och plats skulle aldrig ha varit möjligt för mig. Dessutom var min lärare väldigt förstående eftersom jag arbetar och ibland lämnade jag in uppgifterna sent. Hon var alltid hjälpsam och flexibel under kursen så att det fungerade för mig.

Vad är målet med dina studier?
– Jag var lärare i mitt hemland och i första hand vill jag få svensk lärarlegitimation här så att jag kan få samma lön som mina svenska arbetskamrater. I andra fall tycker jag att det är viktigt att jag lär mig så mycket som möjligt, speciellt språket, om mitt nya land för att vara med i samhället.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag vill lära ut eftersom det är en stor utmaning är givande. Jag är också intresserad av att starta ett företag (jag hade ett företag tidigare och det var så trevligt att bygga upp!). Självklart vill jag fortsätta med studier av något slag därför att det är nyttig för hjärnan, lol!

 

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok