Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Så var det den tiden på året igen när alla lovar att börja gå på gym, äta och leva nyttigare, sluta stressa och på det stora hela bli en bättre människa som lever ett bättre liv. Det handlar ofta om hälsa när det kommer till nyårslöften, men varför inte prova något annorlunda i år, att skaffa dig nya kunskaper som leder till ett bättre liv.

Gå upp i kunskap

Att bli av med onödiga kilon är ju självklart en bra ambition men vi glömmer ofta bort att ta hand om vårt inre när vi börjar ge löften om ett bättre liv. Att skaffa nya kunskaper leder ofta till stora förändringar i livet. Det kan handla om att lära sig ett nytt språk för att kunna uppleva främmande länder och de människor som lever där på ett helt nytt sätt, eller att skaffa mer kompetens för att bli bättre på sitt jobb och avancera. Eller kanske ditt stora löfte handlar om att läsa någonting helt nytt och byta karriär helt och hållet. Om du har viljan och ambitionerna så kan kunskaperna ta dig dit du vill. Det är en typ av löfte som är lätt att hålla efter att januari har passerat. Det bästa av allt är att extra kunskaper inte märks på vågen.

Kurser som hjälper dig att hålla dina löften

Många nyårslöften kraschar fort för att de inte får någon riktning eller struktur, man mest bara ska. Genom att börja läsa en kurs får du automatiskt på köpet en plan och ett mål. Du får en personlig lärare och en individuell studieplan som guidar dig dit du vill. Du får också allt det stöd du behöver för att känna inspiration, bli utmanad, få hjälp och feedback etc.

Väx på dina villkor

En annan utmaning med att försöka hålla sina nyårslöften är att hitta utrymme för dem i livet. De flesta av oss lever hektiska liv som redan är proppfulla med måsten och löften. Det går lättare att få plats med en sak till om man kan göra den på sina villkor. Distansstudier ger dig friheten att plugga dig till ett bättre liv på det sätt som passar dig. Du kommer åt ditt studiematerial och din personliga lärare via din dator eller telefon och kan läsa precis var och när du vill. Det går att läsa på distans hos oss på NTI oavsett om ditt nyårslöfte är att putsa upp franskan eller om du tänker bättra på betygen från gymnasiet för att kunna plugga till arkitekt på universitet. Du ger dig ditt löfte – vi gör det lättare för dig att hålla det.

Så håller du dina nyårslöften – bra tips och råd

Trots god vilja och höga ambitioner är det många nyårslöften som kraschar innan de ens har hunnit ta fart. Det kan bero på många olika orsaker men det finns knep och strategier som gör det lättare att hålla löftena och ge sig själv ett bättre liv.

• Sätt ett konkret mål. Många nyårslöften blir mest en generell ambition: gå ned i vikt, spara mer, lära sig ett språk etc. Om man inte specificerar exakt vad det är man vill uppnå så har man heller ingen riktig plan. Skapa mål och delmål, till exempel gå ned 2 kg innan januari är över och 8 kg innan sommaren, spara 1000 kr varje månad eller att vara så pass bra på spanska så att man kan ta sig igenom hela Barcelonaresan utan att förlita sig på engelska.

• Ge ett personligt löfte. Det kan vara lätt att dras med i grupptrycket när löftena börjar dugga tätt bland vänner och bekanta men är det verkligen gymbesök och meditation som är dina mål och din drivkraft? Kanske vill du röra mer på dig men genom att vara ute i naturen istället? Du kanske vill växa som människa men genom att skaffa dig nya kunskaper? Lyssna på ditt eget hjärta – inte på vad andra gör.

• Våga justera ditt löfte. En vanlig orsak till att människor ger upp sina nyårslöften är att de hade för höga ambitioner. Om konditionen, språkkunskaperna eller akvarellmålningarna inte motsvarar förväntningarna man hade är det lätt att tappa sugen. Då är det bättre att justera sin målbild och ge sig själv mer tid. Att växa som människa går inte över en natt, det är en resa. Njut av den!

Inga kommentarer

Posta en kommentar