Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

distansstudier_nar_du

Jag har ansökt – vad händer nu?

Vad kul att du har ansökt till NTI-skolan! När du har sökt till oss avgör din hemkommun om du blir antagen eller inte. Om din ansökan har blivit godkänd av kommunen så händer sedan följande.

Distans

Så snart vi får information från din hemkommun om att du har blivit antagen hos, skickar vi all information du behöver till din e-postadress. Du får inloggningsuppgifter till lärplattformen och guider för hur du använder den. Vi skickar dig även din individuella studieplan. Så snart du har loggat in i ditt elevrum kan du direkt se dina kurser och förbereda dina distansstudier.

Kurslitteratur

Om du inte redan har beställt den kurslitteratur som behövs i din kurs kan du hitta den via denna sida: Kurslitteratur NTI-skolan . Du kan välja att köpa litteraturen via oss, via annan leverantör eller låna den på ett bibliotek. Vi har snabb leverans, bra priser och förmånliga betalningsvillkor.

När du fått inloggningsuppgifter till ditt elevrum kan du även beställa litteraturen där, klicka då på Bokhandel i menyn.

Hur sker kontakten med min lärare?

I samband med kursstart blir du tilldelad en personlig lärare som följer dig genom kursen. Du hittar kontaktuppgifter till din lärare i ditt personliga elevrum på lärplattformen.

Vad behöver jag ha inför kursstarten?

För att kunna genomföra dina distansstudier behöver du en dator med svenskt tangentbord, internetuppkoppling och en e-postadress. Information skickas via e-post till alla elever i god tid innan kursens start.

Hur ofta behöver jag komma till skolan?

Våra distanskurser är helt och hållet på distans med några få undantag, bland annat finns lokala avvikelser gällande slutprov, nationella prov samt laborationer i Kemi och Fysik.

När sätts avbrott i kursen?

Om du inte är aktiv/har närvaro under kursens gång kan du komma att bli avregistrerad från kursen och därmed sätts avbrott i kursen. För att få närvaro krävs att du regelbundet aktivt tar del av undervisningen. Detta innebär att du behöver logga in i elevrummet, läsa instruktionerna för veckans undervisning och göra tillhörande uppgifter.

Om något oförutsett händer kan du som regel själv under kursens gång avsluta din kurs genom att be om ett avbrott. Kontakta din lärare om du vill göra ett avbrott.

Vad händer om en kurs inte startar?

NTI-skolans kurser startar alltid.

Vad händer om jag är frånvarande på kursen?

Om du får förhinder att bedriva dina studier är det viktigt att du meddelar detta. Är du frånvarande mer än 3 veckor utan giltigt skäl, blir du avskriven från kursen. Om du inte studieaktiverar dig alls på kursen, blir du avregistrerad efter 1 ½ vecka.

 

Stort lycka till med distansstudierna!