Tänk dig att ligga på stranden samtidigt som du bygger upp din framtid, dina kunskaper och din karriär. Det låter som ett drömscenario som är för bra för att vara sant men det är fullt möjligt med studier på distans.

Tack vare tekniken kan du nu plugga var du vill, när du vill. Du har klassrum, studielitteratur och kontakt med lärare i din telefon, på surfplatta eller dator, och du kan själv välja var du vill plugga, hemma vid köksbordet eller på en strand i Thailand.

På NTI erbjuder vi över 250 kurser och kurspaket där i princip alla går att läsa på distans medan du befinner dig utomlands, undantag är kurser inom fysik och kemi, som har laborationer, samt kurserna matematik/svenska/engelska/svenska som andraspråk, som har nationella prov. I övrigt kan du läsa upp betyg som är för låga eller som du saknar, plugga upp till högskolebehörighet eller meritpoäng, eller varför inte satsa på en helt ny karriär med hjälp av en av våra yrkesutbildningar.

Läsa utomlands på distans – så går det till

Det finns många fördelar med att kombinera studier med en utlandsvistelse. En ny spännande miljö stimulerar och gör studierna mer spännande och behagliga. Det går att uppleva ett land, dess människor och kultur på ett helt annat och djupare sätt än bara under en kort semester. Det kombinerar avkoppling med stimulans, vilket ger en hög livskvalitet. Beroende på vilket land man väljer att resa till kan levnadsomkostnaderna bli billigare vilket gör att studiemedlen räcker längre och till mer.

För att kunna studera på Komvux behöver man vara folkbokförd i en svensk kommun och du söker din utbildning via vuxenutbildningen i din hemkommun. När du sedan börjar studera hos oss får du en inloggning till ditt digitala elevrum där kan du se dina kurser, din studieplan och alla andra uppgifter du behöver. Du hittar även kontaktuppgifter till din personliga lärare som du också kan kontakta via e-post, telefon eller Skype. Nu är du redo att börja studera, var och när det passar dig bäst, allt du behöver är en internetuppkoppling, kunskapstörst och en nypa självdisciplin.

Varje vecka loggar du in för att läsa veckans kursanvisningar och inlämningsuppgifter. Din lärare ger dig sedan respons på de uppgifter du har gjort. Eventuella muntliga uppgifter gör du via telefon eller Skype. Skapa gärna rutiner för dina studier, även om du råkar befinna dig på en paradisstrand, så får du ut det mesta och det bästa av både dina studier och din utlandsvistelse.

Distanskurserna hos NTI startar löpande så du kan börja oberoende av termin. Alla våra kurser är CSN-berättigade om du läser på minst halvfart. Besök gärna vår hemsida för att se alla våra kurser och utbildningar samt för att veta mer om hur det går till att läsa på distans.

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok