Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Miljö är ett område som ligger NTI-skolan varmt om hjärtat, och därför vill vi bjuda in dig till att delta i vårt skräp-plockar-event!

Den 19 september infaller den årliga Håll Sverige rent-dagen, instiftad av stiftelsen Håll Sverige Rent. Deras vision är att ingen skräpar ner.

Via Håll Sverige Rent har NTI-skolan skapat ett eget event, där du som vill bidra till ett renare Sverige kan anmäla dig och delta i att plocka skräp tillsammans med oss (på distans).

Plocka där du befinner dig

Skräp finns tyvärr överallt så därför uppmanar vi dig att plocka skräp i ditt eget närområde, på gatan, i en park eller i en skog. Förhoppningsvis får vi en solig lördag den 19 september, ett perfekt tillfälle att plocka skräp och njuta av den sköna höstluften samtidigt!

Anmäl dig

Anmäl dig gärna till NTI-skolans event via länken nedan, så att vi kan följa hur många vi är som plockar skräp den 19 september.

Anmälan: Plocka skräp med NTI-skolan

Hoppas du vill vara med!

 

Kort om NTI-skolans miljöarbete:

    • NTI-skolans övergripande miljömål är att öka antalet elever inom distansundervisning med 5% om året. Fler distanselever leder till färre resor till och från skola, begränsat lokalunderhåll, mindre ytor att värma upp mm.
    • Vi uppmuntrar till användning av digitala läromedel och program, något som också minskar användningen av papper, transporter och elförbrukning i samband med framställande av dessa produkter. Vårt utsläpp av koldioxid minskar och vi arbetar kontinuerligt för att fortsätta minska vårt avtryck.
    • Som en viktig del av vårt miljöarbete vill vi väcka alla våra elevers nyfikenhet i olika miljöfrågor och att få dem att tänka till hur de kan bidra till ett mer hållbart samhälle.
    • Vi är certifierade i miljö i enlighet med ISO 14001. Ett bevis på att vi inte bara lever upp till erkända miljökrav utan även tar aktivt ansvar i miljöfrågor gentemot medarbetare, uppdragsgivare och elever.

 

Anmälan: Plocka skräp med NTI-skolan

Inga kommentarer

Posta en kommentar