Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag undervisar i ett mycket spännande ämne! Ibland håller elever inte med, men de som kämpar på och gör ett seriöst försök brukar lyckas gå ut sin kurs med ett betyg de är nöjd med. Ämnet jag pratar om är matematik. En stor utmaning som distandslärare inom det ämnet är att det inte alls är ovanligt med elever som tycker sig vara dåliga inom ämnet eller som glömt en del av sina tidigare matematikkunskaper. Känner man så bör man ringa sin lärare på kursen och prata om det och då få tips på hur man kan gå tillväga så brukar det alltid lösa sig.

Som med allting finns det både för- och nackdelar, även med olika studieformer. Jag tänkte belysa några av fördelarna med att studera på distans då många redan känner till fördelar med att studera i lokal. Vem vet, kanske passar det dig i din situation? Något som brukar vara uppskattat är den extrema flexibiliteten. Vi har kursstarter året runt, vill du ändra studietakten på grund av tidsbrist mitt i kursen är det inget problem. Ska du iväg utomlands en vecka mitt i kursen kan vi senarelägga proven/uppgifterna. Har du en unik situation brukar det gå bra att anpassa studierna/kursen så länge som du meddelar detta till din lärare. För att lyckas med distansstudier är det viktigt att du tar kontakt om du stöter på problem eller behöver hjälp.

En av mina styrkor som lärare är att jag är väldigt flexibel, lyssnar på förslag från mina elever kring upplägg och liknande och anpassar i en stor grad till det som önskas. Ibland kan man sakna att få vara i en klass och undervisa, men jag trivs trots det mycket bra som distanslärare och hoppas att det återspeglas i mina samtal med elever.

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok