Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Studieformer

Vi är alla olika, med olika målbilder. Och vi lär oss bäst på skilda sätt. Distansundervisning är en studieform som vi på NTI-skolan är experter på. Det passar många att läsa på distans, särskilt om man gör någonting annat vid sidan av, men det kräver också ett mått av självdisciplin att kunna studera när, var och hur man vill. Nedan beskriver vi kort hur distansundervisning på NTI-skolan går till. Vi har både enskilda kurser eller hela kurspaket. Ofta vill man läsa upp betyg till högskolan eller satsa på ett nytt jobb.

Lärarledd distansundervisning
Det betyder att du, trots att du läser varifrån du vill, ständigt har tillgång till lärare som hjälper dig med studierna. Vårt digitala elevrum är utvecklat i nära kontakt med våra elever så att du ska få en superenkel översikt och veta exakt vad du behöver läsa, se eller göra för varje vecka. Du får en personlig lärare som arbetar heltid med distansutbildningar vilket innebär att du kan få hjälp per telefon eller e-post hela dagarna, varje vardag i veckan. Inga omvägar, du jobbar direkt mot din lärare som sköter hela kursen – från start till mål.

Yrkesutbildningar
Yrkesinriktade och praktiskt specialiserade utbildningar kan du på många orter läsa via lärarledd distans. De här utbildningarna innehåller praktik, som leder till jobb. Utbildningarna skapas i nära samarbete med näringslivet. Handel eller kanske grafisk design? Det finns många utbildningar att välja bland.