Möt svenskämnet!

 

Personligt engagerade svensklärare!

Svenskämnet

Det spelar ingen roll hur klok du är om du inte kan få någon att lyssna och det spelar ingen roll hur klok någon annan är, om denne inte får dig att lyssna. Språket förmedlar dina tankar och känslor och tolkar andras tankar och känslor. Ju bättre språk du har, desto bättre kan du förmedla vad du tänker och känner och desto bättre möjlighet har du att få andra att vilja lyssna.

Ett bra språk handlar dock inte om svåra ord och komplicerad meningsbyggnad, precis som en bra låt inte måste ha underliga ackord och oregelbundna takter för att beröra. Till vardags räcker det ofta med att göra sig förstådd, men det finns situationer där ett mer korrekt språk också är viktigt. Att ha syftningsfel och särskrivningar i en jobbansökan kan exempelvis liknas vid att ha trasiga kläder och smuts under naglarna vid en anställningsintervju.

Litteraturen låter oss ta del av andra människors skildringar av verkligheten och hjälper oss förstå deras perspektiv. Den ger oss möjlighet att uppleva vår värld och alla tänkbara världar, samtidigt som den stimulerar och utvecklar vår fantasi och kreativitet.

Med språket får du makten att förmedla och förstå, att lära och beröra – och få andra att förstå. När du har den makten väljer du själv vad du vill använda den till.

Välkommen till svenskämnet!

Våra kurser inom svenskämnet

Kurs

Poäng

Kurskod

Svenska 1100 poängSVESVE01
Svenska 2100 poängSVESVE02
Svenska 3100 poängSVESVE03
Litteratur100 poängSVELIT0
Skrivande100 poängSVESKR0
Svenska som andraspråk 1100 poängSVASVA01
Svenska som andraspråk 2100 poängSVASVA02
Svenska som andraspråk 3100 poängSVASVA03