Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Möt svenskämnet!

 

Personligt engagerade svensklärare!

Svenskämnet

Det spelar ingen roll hur klok du är om du inte kan få någon att lyssna och det spelar ingen roll hur klok någon annan är, om denne inte får dig att lyssna. Språket förmedlar dina tankar och känslor och tolkar andras tankar och känslor. Ju bättre språk du har, desto bättre kan du förmedla vad du tänker och känner och desto bättre möjlighet har du att få andra att vilja lyssna.

Ett bra språk handlar dock inte om svåra ord och komplicerad meningsbyggnad, precis som en bra låt inte måste ha underliga ackord och oregelbundna takter för att beröra. Till vardags räcker det ofta med att göra sig förstådd, men det finns situationer där ett mer korrekt språk också är viktigt. Att ha syftningsfel och särskrivningar i en jobbansökan kan exempelvis liknas vid att ha trasiga kläder och smuts under naglarna vid en anställningsintervju.

Litteraturen låter oss ta del av andra människors skildringar av verkligheten och hjälper oss förstå deras perspektiv. Den ger oss möjlighet att uppleva vår värld och alla tänkbara världar, samtidigt som den stimulerar och utvecklar vår fantasi och kreativitet.

Med språket får du makten att förmedla och förstå, att lära och beröra – och få andra att förstå. När du har den makten väljer du själv vad du vill använda den till.

Välkommen till svenskämnet!

Våra kurser inom svenskämnet

Kurs

Poäng

Kurskod

Svenska 1 100 poäng SVESVE01
Svenska 2 100 poäng SVESVE02
Svenska 3 100 poäng SVESVE03
Litteratur 100 poäng SVELIT0
Skrivande 100 poäng SVESKR0
Svenska som andraspråk 1 100 poäng SVASVA01
Svenska som andraspråk 2 100 poäng SVASVA02
Svenska som andraspråk 3 100 poäng SVASVA03

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok