Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Möt IT-ämnet

 

En av våra många it-lärare, Anneli Fjällstedt

IT-ämnet

NTI skolan kan nu erbjuda dig många möjligheter med hjälp av nya IT ämnen som är utformade utifrån Skolverkets nya kursplaner. IT är i sig ett stort område med många olika inriktningar. Det ger dig möjligheten att hitta den nisch som passar just dig och dina intressen.

För den som är intresserad av att lära sig hur en dator är uppbyggd så är ämnesområdet dator- och kommunikationsteknik rätt val. Här läser vi om komponenter, tolkar manualer på svenska och engelska samt får en inblick i hur nätverk fungerar. Har du redan en grund i hur datorn fungerar så kan du istället läsa vidare på ämnesområdet nätverksteknik för att lära dig mer om hur nätverk är uppbyggda och fungerar.

Är intresset för programvaror och kommunikation stort så finns ämnesområdet information och kommunikation. Kurserna som du möter här kan vara till hjälp i framtida yrken genom att man får lära sig om affärssystem, projekthantering, kommunikation mellan medarbetare och kommunikation till kunder samt grundläggande programvaror som hanterar ordbehandling och kalkylering.

Vill du bege dig in i webbens värld och lära dig om hur webbens dokument är uppbyggda så bör du läsa kurser ur ämnet Webbteknik. Webbteknik ger dig verktygen för att själv använda din kreativitet och bygga hemsidor med hjälp av kod.

Kanske du vill arbeta mer kreativt under dina kurser? Digitalt skapande och medieproduktion ger din kreativitet utrymme och du har möjlighet att skapa fritt men med vissa ramar. Dessa kurser ger dig en möjlighet att arbeta med bild, ljud, animering och till en viss utsträckning även film.

Ett intresse för grafiska produktioner samt hur bild och text arbetar tillsammans leder dig till ämnesområdet grafisk kommunikation. Där får du lära dig om det gyllene snittet, sammanhangets betydelse och mycket mer.

Välkommen till IT-ämnet!

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok