Om oss

vuxenutbildning

Vi är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag och vi är specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans.

 

Vision
Det självklara valet för allas livslånga lärande. 
Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Hos oss kan du lära för livet och även lära hela livet. Vi har elever födda på 2000-talet och 1930-talet.

Mission
Att med kvalitet, kompetens och personlig kontakt hjälpa människor till nästa steg i livet.

Såhär går det till
Vår långa erfarenhet och kunniga lärare ger dig de allra bästa förutsättningarna att nå målet med dina studier, på det sätt som passar dig bäst. Lärarledd vuxenutbildning på distans gör att du kan plugga var, när och hur du vill med personlig lärarkontakt. Här har du som behöver läsa upp betyg all möjlighet att göra det på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja mellan 100%, 50% och 25% studietakt för att passa in studierna i just ditt liv.

Individens valfrihet och möjligheter är grunden i vårt erbjudande. Vi skapar förutsättningar för utveckling och en ny karriär genom utbildning. Vi är ett kreativt och gediget utbildningsföretag som genom vuxenutbildning utvecklar människor efter deras individuella förmåga. Vi vill ge så många som möjligt chansen att komma vidare på det sätt som passar dem bäst.

Lärarledda distansutbildningar för privatpersoner och företag
Vi inriktar oss på lärarledd vuxenutbildning på distans, både för privatpersoner och företag och organisationer. Hittills har mer än 180 000 vuxenstuderande utbildats på NTI-skolan och vi har idag cirka 50 000 kursdeltagare årligen.

Vi har lång erfarenhet av att kompetensutveckla människor med ambitioner. Faktum är att vi har jobbat med distansutbildning sedan 1968. Idag använder vi modern webbteknik för att våra elever ska kunna genomföra sin vuxenutbildning, men vikten av riktig, personlig lärarkontakt har alltid varit en hörnsten i vår verksamhet. Vår expertis och förmåga att frigöra potentialen hos vuxna individer gör oss till det bästa valet för motiverade deltagare och studerande som söker en seriös, smidig och målinriktad vuxenutbildning som ger resultat. Vi har fler än 200 olika distanskurser i vårt utbud.

Yrkesutbildningar
Vi erbjuder även yrkesutbildningar på distans. Då läser du ett antal kurser i ett kurspaket. I alla dessa ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, som ger dig en chans att praktiskt pröva dina kunskaper i rätt arbetsmiljö. Alla dessa vuxenutbildningar är framtagna då efterfrågan på utbildad personal från respektive bransch är stor.

Utbudet i Stockholms stad
I Stockholms stad har vi ett brett utbud av kurser på distans samt hela yrkesutbildningar. Sedan 2016 har vi även närlärande i klassrum för hela yrkesutbildningar inom handel och administration samt vård och omsorg.

Långsiktighet och stabilitet
Vi är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag och finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. Totalt går 140 000 barn, elever och vuxenstuderande i någon av AcadeMedias verksamheter under ett år. Bland verksamheterna som ingår i AcadeMedia finns, utöver NTI-skolan,även Eductus, Hermods, Vittra, Pysslingen, ProCivitas och Rytmus, för att nämna några exempel.

Hantering av personuppgifter
Följ länken här för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter när du är elev hos oss på NTI-skolan.

AcadeMedias garantier
AcadeMedia ger garantier när det gäller kvalitet, utbildning, trygghet och öppenhet

Frågor på det? Vi hjälper dig.
Frågor på det?  Vi hjälper dig.

Tina Hellström
Studie- och yrkesvägledare
Drop-in: torsdagar 13-15
E-post: syv@nti.se

Frågor på det? VI hjälper dig.
Frågor på det? VI hjälper dig.

Ann-Catrin Johansson
Studie- och yrkesvägledare
E-post: syv@nti.se