Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Om oss

vuxenutbildning

Vi är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag, specialister på lärarledd vuxenutbildning på distans

Vision

Det självklara valet för allas livslånga lärande. 

Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Hos oss kan du lära för livet, hela livet. Vi har elever födda på 2000-talet och 1930-talet.

Mission

Att med kvalitet, kompetens och personlig kontakt hjälpa människor till nästa steg i livet.

Vi bryr oss om människor på riktigt. Vi anpassar oss och vår verksamhet för att på bästa sätt hjälpa varje individ på just den plats de är i livet att nå sina mål. Det kan vara allt från drömjobbet, till att studera vidare eller satsa på personlig utveckling genom att lära sig någonting helt nytt. Vad är nästa steg för dig?

På NTI-skolan är vi

Vi vågar tänka nytt och vågar bryta mönster. Hos oss finns en framåtanda och en nyfikenhet att utvecklas.

Vi finns i cyberrymden och samtidigt är vi bara ett telefonsamtal eller mejlkonversation bort. Det är elevens bästa som ligger i fokus och vi hjälper till och pushar dem närmre sina mål och drömmar. Vi vill inspirera och vägleda och samtidigt vara flexibla och lyhörda.

Vi är i branschen som odlar människor. Alla har olika behov för att kunna och våga kämpa för nästa steg i livet. Vi vill ge alla människor möjlighet att nå sina mål genom personlig utveckling och mer kunskap. Det kan vara drömjobbet eller helt enkelt en andra chans i livet.

 

Varumärkeslöfte

Alla kan på NTI-skolan

Vårt löfte är att alla ska få möjlighet till en ny chans i livet. Vårt fokus ligger på att vara nytänkande, tillgängliga och att  individanpassa utbildningen så att alla ska kunna studera på sina villkor.

Så här går det till

Vår långa erfarenhet och kunniga lärare ger dig de allra bästa förutsättningarna att nå målet med dina studier, på det sätt som passar dig bäst. Lärarledd vuxenutbildning på distans gör att du kan plugga var, när och hur du vill med personlig lärarkontakt. Här har du som behöver läsa upp betyg all möjlighet att göra det på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja mellan 100%, 50% och 25% studietakt för att passa in studierna i just ditt liv.

Individens valfrihet och möjligheter är grunden i vårt erbjudande och vi skapar förutsättningar för utveckling och en ny karriär genom utbildning. Vi är ett kreativt och gediget utbildningsföretag som genom vuxenutbildning utvecklar människor efter deras individuella förmåga.

Vi vill ge så många som möjligt chansen att komma vidare på det sätt som passar dem bäst.

Lärarledda distansutbildningar för privatpersoner och företag
Vi inriktar oss på lärarledd vuxenutbildning på distans, både för privatpersoner och företag och organisationer. Hittills har mer än 180 000 vuxenstuderande utbildats på NTI-skolan och vi har idag cirka 75 000 kursdeltagare årligen.

Vi har lång erfarenhet av att kompetensutveckla människor med ambitioner. Faktum är att vi har jobbat med distansutbildning sedan 1968. Idag använder vi modern webbteknik för att våra elever ska kunna genomföra sin vuxenutbildning, men vikten av en personlig lärare genom kursen har alltid varit en hörnsten i vår verksamhet.

Vår expertis och förmåga att frigöra potentialen hos vuxna individer gör oss till det bästa valet för motiverade deltagare och studerande som söker en seriös, smidig och målinriktad vuxenutbildning som ger resultat. Vi har fler än 280 olika distanskurser i vårt utbud.

Yrkesutbildningar
Vi erbjuder även yrkesutbildningar på distans då du läser ett antal kurser i ett kurspaket. I alla dessa ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, som ger dig en chans att praktiskt pröva dina kunskaper i rätt arbetsmiljö. Alla dessa vuxenutbildningar är framtagna då efterfrågan på utbildad personal från respektive bransch är stor.

Långsiktighet och stabilitet

Vi är en del av AcadeMedia som är norra Europas största utbildningsföretag och finns i hela utbildningskedjan, från förskola till vuxenutbildning. Totalt går 140 000 barn, elever och vuxenstuderande i någon av AcadeMedias verksamheter under ett år. Bland verksamheterna som ingår i AcadeMedia finns, utöver NTI-skolan, även Eductus, Hermods, Vittra, Pysslingen, ProCivitas och Rytmus, för att nämna några exempel.

Hantering av personuppgifter
Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter när du är elev hos oss på NTI-skolan.

AcadeMedias kvalitetsarbete
AcadeMedia arbetar kontinuerligt med att följa upp och utvärdera samtliga verksamheters kvalitet. Här kan du läsa mer om AcadeMedias kvalitetsarbete.

NTI-skolans kvalitetsarbete
Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete på NTI-skolan.