Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Om oss

NTI-skolan är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. NTI-skolans långa erfarenhet och kunniga lärare ger dig de allra bästa förutsättningarna att nå målet med dina studier.

NTI-skolan hjälper dig att nå dina mål på det sätt som passar dig bäst. Vi är ett kreativt och gediget utbildningsföretag som utvecklar vuxna människor efter deras individuella förmåga. Vi vill ge så många som möjligt chansen att komma vidare på det sätt som passar dem bäst.

Vi erbjuder möjligheter
Individens valfrihet och möjligheter är grunden i vårt erbjudande. Vi skapar förutsättningar för utveckling och en ny karriär genom utbildning. Här har du som behöver läsa upp betyg all möjlighet att göra det på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja mellan 100, 50 och 25 % studietakt.

Distansutbildningar
Vi har lång erfarenhet av att kompetensutveckla människor med ambitioner. Vår expertis och förmåga att frigöra potentialen hos vuxna individer gör oss till det bästa valet för motiverade deltagare och studerande som söker ett seriöst, smidigt och målinriktat lärande som ger resultat. Vi har fler än 200 olika distanskurser i vårt utbud.

Vi erbjuder även yrkesutbildningar på distans. Då läser du ett antal kurser i ett kurspaket. I alla dessa ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande, som ger dig en chans att praktiskt pröva dina kunskaper i rätt arbetsmiljö. Alla dessa utbildningar är framtagna då efterfrågan på utbildad personal från respektive bransch är stor.

Vi inriktar oss på distansutbildningar för vuxna. NTI-skolan ingår i AcadeMedia som är en av Sveriges ledande aktörer inom utbildningsbranschen för såväl privat som offentlig verksamhet.
Hittills har ungefär 180 000 vuxenstuderande utbildats på NTI-skolan och idag har vi årligen cirka 50 000 kursdeltagare på distans.

 

Systerföretag
KompetensUtvecklingsInstitutet är ett etablerat utbildningsföretag med högklassiga utbildningar inom vård, omsorg och förskola. De erbjuder gymnasial vuxenutbildning,
Yrkeshögskola samt fortbildning och konferenser för yrkesverksamma.

Plushögskolan bedriver yrkeshögskoleutbildning genom sina tre varumärken Affärshögskolan, Teknikhögskolan och Vårdyrkeshögskolan. Den gemensamma nämnaren för deras utbildningar är
att det är arbetsmarknadens behov som styr utbildningarnas upplägg och innehåll.

Är du intresserad av våra gymnasieskolor?
Läs om dem på deras webbsidor:
NTI-gymnasiet en skola för alla, på NTI-gymnasiet ska alla elever, både i och utanför klassrummet, bli sedda och respekterade för den de är. Våra skolor utmärker sig genom att ha en trygg och trivsam skolmiljö.En digital skola, på NTI-gymnasiet ska vi ligga i framkant vad gäller det innovativa användandet av IKT (Informations- och kommunikationsteknik) som pedagogiskt verktyg. Detta innebär att vi ständigt måste granska, utvärdera och utveckla vår IKT-pedagogik. Genom att lära sig hantera framtidens digitala verktyg skapar vi förutsättningar för eleverna att lyckas med vidare studier och i arbetslivet.

Mikael Elias teoretiska gymnasium är skolan för dig som vill vidare. Mycket vidare. Oavsett om dina planer inkluderar universitetsstudier i Sverige eller internationella alternativ så kommer vi tillsammans dina mål. För det är viktigast. På Mikael Elias möts du av engagerade lärare som inspirerar. Välj mellan Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturveteskapsprogrammet eller Teknikprogrammet.