Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Hur påverkas vårt språk av nya kommunikationskanaler, som SMS, Twitter och bloggar? Hur skriver man en bra krönika? I denna kurs får du utveckla ditt skrivande inom både personliga och mer formella texter. Du får väva samman bilder och miljöbeskrivningar med fakta och intervjuer till ett färdigt reportage och fördjupa dig i det journalistiska skrivandet.

Vad är det som avgör vad som är bra och dåligt i skönlitteraturen? Kan man tala om kvalitet i skönlitteratur? Hur kan ett och samma tema komma till uttryck i olika genrer?
Denna kurs är en fördjupning i litteraturhistorien och i litteraturvetenskapen. Du får lära dig mer om hur litteraturen har utvecklats genom historien och om hur litteraturen,
författarna och samhället har påverkat varandra. Du får göra litteraturvetenskapliga analyser ur olika perspektiv och diskutera olika genrer utifrån tema och form.

Frågor på det? Vi hjälper dig.
Frågor på det? Vi hjälper dig.

Josefin Malm
Studie- och yrkesvägledare
Drop-in: Måndag och torsdag 13-15
Kontakt: https://supportforum.nti.se

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok