Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Grafisk illustration i pixelgrafik, 100p

Är du intresserad av att lära dig mer om grafisk illustration inom pixelgrafik? Här får du lära dig om pixelgrafikens grunder och hur du kan använda dig av denna teknik inom illustration. Vi arbetar med olika illustrationsarbeten där du kan välja mellan spelgrafik, grafik för cd-omslag eller grafik för företag. I denna kurs använder vi programvaran Adobe Photoshop.


Ansök via Västerås kommun

Välj en annan kommun

Kursfakta

Poäng: 100
Välj din egen takt: 100% = ca 5 veckor
50% = ca 10 veckor
25% = ca 20 veckor
Förkunskaper: Grafisk illustration
Kursstart: Kontinuerliga starter över året
Kurskod: GRAGRP0
Övrigt: OBS! Delar av kurslitteraturen är på engelska.   Programvara: Adobe Photoshop Material: Medlemskap på videotjänsten Moderskeppet krävs, mer info vid kursstart

Om grafisk kommunikation

Generellt om ämnesområdet: Grafisk kommunikation har alltid förekommit, från grottmålningar och de första skriftsystemen, via handgjorda böcker, över Gutenbergs tryckteknik till dagens digitala kommunikation. I dag är samhället fyllt av visuella budskap med allt från trafikmärken, filmaffischer och informationsskyltar i det offentliga samhället till dagstidningar, livsmedelsförpackningar och postorderkataloger i hemmet. Ämnet grafisk kommunikation behandlar visuella budskap och hur de framställs för olika syften och sammanhang. Dessutom behandlar ämnet hur de grafiska idéernas gestaltning påverkar journalistik, information och reklam samt uttrycksformer inom design- och kultursektorn.

Visa alla utbildningar som är tillgängliga för dig som bor i Västerås kommun