Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

SFI på distans är mer individanpassat

Det är lätt att tro att SFI på distans är svårt men våra egna mätningar visar att lärare på distans har lättare att ge elever individanpassad hjälp. Vår lärare Emelie berättar att en stor skillnad mellan att undervisa just svenska för invandrare i klassrum eller på distans är att hon ser varje enskild elev. I en stor klass kan ibland dynamiken göra att vissa elever blir tystare och andra tar för sig. När gruppen är stor så är det svårt att se individerna. Men med undervisning i svenska för invandrare på distans så vet läraren vilken nivå just den personen är på, läraren får enskild tid med varje elev, kan bedöma individen utifrån just de kunskaper som den personen har, ge individanpassade uppgifter och slussa vidare till slutprov i exakt rätt tid. Du kan läsa en intervju med Emelie i bloggen här!

NTI-skolans SFI på distans får toppbetyg

Efter att ha träffat en av våra kunder där vi har SFI på distans, fick vi ta del av en undersökning gjord med alla studenter på SFI hos alla de anordnare de upphandlat. Resultatet var att NTI-skolan fick betyg 4,8 på en skala från 1-5 med frågor såsom normer och värden, trygghet, lärandet, inflytande, vägledning och nöjdhet. Av totalt 28 anordnare så låg NTI-skolan i absolut topp!

”Vi vill alltid arbeta för att bli bättre så att vi även i nästa års redovisning självklart kan ligga i topp. Det är mycket roligt att se att eleverna uppskattar vårt sätt att arbeta med SFI på distans och vi är självklart stolta över resultatet”, säger Peter Haglund, skolledare för SFI distans.

Glada nyheter och en positiv framtid för SFI på distans!

2 Kommentarer
 • Rana
  Posted at 05:34h, 04 maj Svara

  Hej jag vill kurs sfi c kan hjälp mig tack

  • Emilia Stanggren
   Posted at 15:13h, 20 maj Svara

   Hej Rana, för att ansöka till en kurs NTI-skolan kontaktar du vuxenutbildningen i din hemkommun.

   Lycka till!
   Vänliga hälsningar,
   NTI-skolan

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok