Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

En av NTI-skolans lärare har blivit nominerad till årets lärare av några tidigare studenter. Det är Lärargalan som varje år låter studenter nominera lärare som de tycker gjort en insats utöver det vanliga. Mer information kan man hitta på laragalan.se eller på Facebook.

Grattis till nomineringen Juha! Berätta gärna hur det gick till när du fick veta att du var nominerad.

Sent i måndags kväll fick jag ett meddelande på LinkedIn, ett Grattis-meddelande, om att jag har blivit nominerad till årets lärare.

Jag visste inte alls vad det handlade om till en början. Jag gick in på länken som han hade bifogat i meddelandet till mig och insåg att för någon timma tidigare hade Lärargalan annonserat de utvalda nominerade från bl.a. Umeå kommun. En av dessa var jag och till min glädje även en av mina tidigare kollegor.

Hur löd motiveringen?

Motiveringen var enormt fin och löd ”Genom glöd och engagemang har han visat från olika perspektiv hur vi elever på bästa sätt kan nå hösta betyg. Han har också visat hur man kan börja tro på sig själv och våga argumentera för sin sak. Juha har funnits där och stöttat oss elever i alla arbeten och gett oss fin positiv kritik som fått oss att växa som personer, inte minst i skolarbetet. Genom att t.ex. utmana oss på olika sätt. Det har betytt oerhört mycket för man har blivit mycket mer motiverad och skolarbetet har blivit roligare”.

Hur känner du när du får en så fin motivering?

Det värmer mig och väcker starka känslor när jag får sådan fin återkoppling från elever. Det visar på att jag gör rätt saker och av rätt orsaker för elevernas bästa. Det är den här typen av återkoppling som är viktigare än vad t.ex. min närmaste chef kan ge. Att jag valde läraryrket var för att jag ville kunna bidra med en verklighetsförankring till den undervisning som skolan har. Att det jag undervisar och hur jag undervisar ska svara på frågor som:

* Varför ska jag lära mig det här?

* Vilken nytta och när kan jag ha nytta av detta?

* Hur kan jag nå till mina mål i livet med det jag lär mig i skolan?

Det är sant att jag har argumenterat för att elever ska sätta upp mål och drömmar som de strävar att nå till. Jag hävdar att det är lättare att finna motivation till skolan om man har ett mål i sikte. För att nå sina mål måste man kämpa till att bli en millimeter bättre varje dag trots motgångar. Det är genom den konstruktiva kritiken som man lär sig och utvecklas. Jag tror på det bästa av elever och försöker få dem att tro på sig själv och sina förmågor likaså. Jag har argumenterat för att de ska möta sina problem med alternativ till lösningar istället för att fly från dem. Det är med hopp om att det är något av det som jag nämnt här innan som denna elev som skrivit motivationen har tagit till sig.

Nomineringen och motiveringen från eleven värmde mig enormt som lärare och person. Jag vet att flera av mina kollegor förtjänar liknande återkoppling likaså. Det är ett bra gäng lärare vi har på NTI-skolan med många som har bred kompetens och erfarenhet som eleverna hyllar och uppskattar i enkäter. Jag får ofta läsa på mina kurser hur lärare på NTI-skolan är engagerade och aktiva trots att de är lärare på en distansutbildning. Det visar på att jag har hamnat på en bra arbetsplats och med elever som behöver en annan typ av utbildningsmiljö och sätt för att utveckla sina kompetenser. Traditionell klassrumsmiljö fungerar inte lika bra för alla. Många har inte tid med att gå till en skola på bestämda tider, utan vill kunna själv planera sin studietid. Jag kan märka att många nya elever på distansutbildningen först är oroliga för studieformen, men när de väl har hittat sin strategi och planering, hyllar dem NTI-skolan och möjligheten att just få studera på distans.

 

Tack Juha och lycka till!

17 Kommentarer
 • Rania Rinno
  Posted at 12:09h, 09 november Svara

  GRATTIS

 • Joakim
  Posted at 12:42h, 09 november Svara

  Grattis Juha!

  Bra jobbat och kämpa på framöver!

 • Sanna Hagman
  Posted at 12:46h, 09 november Svara

  Enormt välförtjänt, helt underbar lärare som verkligen gör det där lilla extra och har ett enormt engagemang. Var så otroligt nöjd med Juha som lärare!

 • Miranda Eriksson
  Posted at 13:29h, 09 november Svara

  Grattis Juha!

 • Mohammad R
  Posted at 14:11h, 09 november Svara

  Grattis!

 • Omar Khaled
  Posted at 14:27h, 09 november Svara

  Stort grattis

 • Omar Khaled
  Posted at 14:28h, 09 november Svara

  Ett Stort grattis

 • Haidar
  Posted at 15:24h, 09 november Svara

  Grattis Juha!

 • Simon
  Posted at 15:33h, 09 november Svara

  Grattis!

 • Momena
  Posted at 15:38h, 09 november Svara

  Bra jobbat Gratttis.

 • Wali
  Posted at 18:06h, 09 november Svara

  Grattis! :)

 • Haifa Naser
  Posted at 00:11h, 10 november Svara

  Posted at 18:06h, 09 november

  Stort grattis och lycka till

 • sofia
  Posted at 15:21h, 10 november Svara

  Grattis!! Grymt jobbat

 • Anonym
  Posted at 18:12h, 10 november Svara

  Välförtjänt, en engagerad personlighet som ser individens potential. Jättegrattis.

 • Saadat
  Posted at 21:57h, 11 november Svara

  Stort grattis och lycka till

 • Aman
  Posted at 23:12h, 13 november Svara

  Stort grattis!

 • Luqman
  Posted at 10:28h, 16 november Svara

  Grattis!

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok