NTI-skolan 50 år!

Sedan 1968

Den 23 oktober 1968 registrerades det vi i dag kallar NTI-skolan (då Nordens Teknikerinstitut).

Vi tycker att det är värt att fira!

Vår story

Grundaren

NTI-skolans grundare Mikael Elias började med två tomma händer och hade en hård väg att gå innan han lyckades skapa det företag han själv saknade och såg att andra behövde. I dag är NTI-skolan ett av Sveriges mest respekterade utbildningsföretag. Du kan läsa mer om Mikael Elias fantastiska resa här!

1968 NTI-skolan grundas

Det började med att vi erbjöd främst tekniska utbildningar och verkade i första hand som ett korrespondensinstitut. Det vill säga, snigelpost fram och tillbaka. Det var ett sätt att erbjuda människor i Sverige ett livslångt lärande.

1980 

Visst får man lov att skratta lite åt sig själv när man fyller 50 år? Till höger ser du några bilder från NTI-skolans katalog på 80-talet.

Vi låg i framkant då som nu. Att vi vill vara en skola för alla, anpassad efter individers behov är någonting som är viktigt än i dag. Vi utbildade en mängd människor och förberedde dem för en värld där “datorerna tar över mer och mer”.

1993 NTI-skolan erbjuder vuxenutbildning på gymnasienivå

Detta var året då NTI-skolan tog första steget och började erbjuda vuxenutbildning på gymnasienivå. Komvux på distans! Efter det tog det verkligen fart, från några enkla klassrum i Stockholm till distansundervisning i hela Sverige.

2000-talet NTI-skolan utökar sin verksamhet ytterligare

Kärn- och allmänna ämnen introducerades, såväl på distans som i klassrum.

2012 Omnius, egenproducerad lärplattform är i drift

Ett eget team av programmerare utvecklar det digitala klassrummet utifrån efterfrågan. På NTI-skolan arbetar både lärare och administration i Omnius. Vi har även våra kunder, till stor del kommuner, samt våra elever i samma system. Våra programmerare anpassar alltså lärplattformen utefter de behov som uppstår hos elever, kunder, lärare och administration.

2016 Omnius mobilanpassas 

Våra elever vill kunna plugga med endast mobilen som redskap. Åter igen leder vi den digitala utvecklingen inom digitalt lärande. Med mobilen som studieredskap har vi ytterligare breddat vår  tillgänglighet för att kunna plugga var, när och hur man vill.

I dag

I dag har vi ca 300 kurser och kurspaket på distans, över hela Sverige, och många av våra studenter befinner sig runt om i världen.

Vår vision
Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Därför vill vi vara “Det självklara valet för allas livslånga lärande”.

Toppbild_ettan1

 

m_elias

IMG_1374

IMG_1375IMG_1373

elevrum_omnius2.0