NTI-skolan 50 år!

Sedan 1968

 

 

Den 23 oktober 1968 registrerades det vi i dag kallar NTI-skolan (då Nordens Teknikerinstitut).

Vi tycker att det är värt att fira!

Vår story

NTI-skolans grundare Mikael Elias började med två tomma händer och hade en hård väg att gå innan han lyckades skapa det företag han själv saknade och såg att andra behövde. I dag är NTI-skolan ett av Sveriges mest respekterade utbildningsföretag. Du kan läsa mer om Mikael Elias fantastiska resa här!

1968 NTI-skolan grundas

Främst tekniska utbildningar och verkade i första hand som ett korrespondensinstitut.

1980 

Visst får man lov att skratta lite åt sig själv när man fyller 50 år? Till höger ser du bilder från NTI-skolans katalog på 80-talet.

Vi låg i framkant då som nu. Att vi vill vara en skola för alla, anpassad efter individers behov är någonting som är viktigt än i dag. Vi utbildade en mängd människor och förberedde dem för en värld där “datorerna tar över mer och mer”.

1993 NTI-skolan erbjuder vuxenutbildning på gymnasienivå

Detta var året då NTI-skolan tog första steget och började erbjuda vuxenutbildning på gymnasienivå. Efter det tog det verkligen fart, från några enkla klassrum i Stockholm till distansundervisning i hela Sverige.

2000-talet NTI-skolan utökar sin verksamhet ytterligare

Kärn- och allmänna ämnen intoducerades, såväl på distans som i klassrum.

I dag

I dag har vi över 250 kurser och kurspaket på distans, över hela Sverige, och många av våra studenter befinner sig runt om i världen.

Vår vision
Vi tror på utbildning för alla, vi tror på ett livslångt lärande och i en digitaliserad värld tror vi att vi kan vara det självklara valet. Därför vill vi vara “Det självklara valet för allas livslånga lärande”.

Toppbild_ettan1

 

m_elias

IMG_1374

IMG_1375IMG_1373