Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Fotot är från min praktik på Karolinska universitetssjukhuset Huddinge.

Mitt namn är Sayara Mukhtarova och kommer jag från Kazakstan (Almaty).
Jag har bott i Stockholm i två år och tre månader. Jag är gift. Vi har två barn, de är tvillingar och är två år. Det är jättesvårt att studera om man måste gå till en fysisk skola med små barnen. Det hade jag inte tid för så jag valde distanskurs på NTI-skolan.

Jag studerar Grundläggande svenska som andraspråk nationell delkurs 3. Nu kombinerar jag föräldraskap och studeier. Det är väldigt bekvämt för mig då kan jag ta hand om mina barn och lära mig svenska på samtidigt utan att förlora min tid.

Jag är specialistläkare inom gynekologi. Jag har erfarenhet från arbete på ett universitetssjukhus och privatsjukhus i Kazakstan. I Almaty jobbade jag som opererande gynekolog på universitetssjukhuset. Jag vill börja mitt arbete som specialistläkare i Sverige.

Distanskurs i NTI skolan är mycket lämplig för mig, eftersom jag kan studera var och när jag kan. Men det krävs självdisciplin för att studera på distans. För att bli bra på svenska måste jag göra mina uppgifter varje dag och upprepa allt material som jag har arbetat med. Det är bra för att alla uppgifter anges väldigt tydligt, när jag utför uppgifter lär jag mig en massa nya och intressanta saker.

Nu praktiserar jag på Karolinska universitetssjukhuset Huddinge (Kvinnoforskningsenheten) och försöker jag att studera svenska på rasterna på arbetet.

Jag är väldigt glad att jag studerar på NTI skolan. Jag vill säga ett stort tack till all personal på denna skola, liksom till alla lärare.

Mycket glad att ni har ett individuellt tillvägagångssätt för varje elev!!!!! Tack för er hjälp. Lycka till med ert arbete och välstånd! Ni är bäst.

Bästa hälsningar,
Sayara Mukhtarova

 

11 Kommentarer
 • Ki
  Posted at 17:27h, 07 mars Svara

  Kul att du hittat ett sätt att lära dig språket och få in en fot i svenskt yrkesliv samtidigt. Lycka till!

  • Anonym
   Posted at 18:15h, 07 mars Svara

   Tack så mycket!!!

 • Elety
  Posted at 08:13h, 08 mars Svara

  Lycka till med dina studier Sayara!! :)

  • Sayara
   Posted at 19:40h, 08 mars Svara

   Tack så mycket!!!

 • Laurice Belali
  Posted at 09:47h, 08 mars Svara

  Jag hoppas att du kan prata svenska så snabbt som möjligt, och du kommer att hitta ett bra jobb för ditt liv.

  • Sayara
   Posted at 19:45h, 08 mars Svara

   Jag hoppas också att jag kan klara svendka snabbt.
   Tack för din kommentar)))))

 • Elin
  Posted at 09:54h, 08 mars Svara

  Stort lycka tll med dina studier! Jag hoppas dina drömmar blir uppfyllda, vi behöver bra läkare i Sverige.

  • Sayara
   Posted at 19:47h, 08 mars Svara

   Tack så mycket! Jag hoppas att jag ska bli en bra läkare i Sverige)))

 • Luis Sánchez
  Posted at 08:45h, 12 mars Svara

  Vad skoj att höra så mycket gott om NTI-skolans individuell plan för varje elev, för att på ett optimalt sätt plugga på distans. Därtill praktiserar du inom ditt kunskapsområde för att lära dig svenska ’in situ’. Vilken bra kombo!

  Allt gott/ Luis

 • Angela de Armas
  Posted at 10:56h, 14 mars Svara

  Lycka till med dina studier och din mål!

 • Hamed
  Posted at 23:03h, 19 mars Svara

  Lycka till med dina studier och jag hoppas att dina drömmar blir uppfyllde. Det är ett riktigt bra möjlighet med NTI-skolan som man kan individuell planera sin studie speciellt till dem som har barn eller jobbar och vill samtidigt för stärka sina kunskaper.

Posta en kommentar