Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag glider ljudlöst fram på 25 meters djup under ytan. Vattnet är kristallklart och jag kan se över 30 meter. Det är fiskar överallt. I alla möjliga färger. Blåa, gula, röda, orangea, randiga och prickiga. Det är 29 grader i vattnet och jag njuter till tusen procent.

Jag heter Patrik Enlund, jag är 29 år och är dykguide på korallreven i Thailand. Min vardag består av att simma under ytan och visa häftiga fiskar och vattenlevande djur för de turister som kommer hit på semester.

Detta kombineras med att studera Matematik 3B på distans med NTI-skolan.

Efter en dag full av dykning puttrar båten tillbaka till piren medan eftermiddagssolen gassar. Där sitter jag tillsammans med dagens dykgäster och fyller i dykböckerna. Vad såg vi? Vilken fisk betedde sig på det viset? Varför gör bläckfisken så? Och vilken fisk är det som är randig och prickig på samma gång?

Det marina livet under ytan har alltid fascinerat mig och sen jag började dyka har intresset bara ökat mer och mer. Drömmen om att en dag bli marinbiolog har sakta växt inom mig.

Första steget är att läsa upp de ämnen som krävs för att komma in på en marinbiologisk utbildning. Jag bestämde mig för att börja med matten.

När hela dykdagen är fullgjord, utrustningen tvättad och allt undanstökat. Då blir det hemfärd för en snabb dusch och middag innan jag sätter mig ner med dagens matteuppgifter. Derivata, integral och funktioner ska beräknas. Visst, det är långt från att mäta valar som marinbiolog i Stilla Havet. Men det är ett litet steg på vägen.

Nästa dag väntar mer dykning. Och på kvällen ytterligare några sidor i matteboken.

För den som vill följa mitt liv som dykare och student är det möjligt på www.ettannatliv.se

Hälsningar från Patrik Enlund

 

DSC_3568 DSC_5888

4 Kommentarer
 • Ida
  Posted at 17:53h, 08 mars Svara

  Så underbart härligt! Kanske man skulle prova på samma sak som du någongång. :)

  • Patrik
   Posted at 20:06h, 08 mars Svara

   Eller hur! Det är aldrig försent att följa drömmen. För att bli ännu mer inspirerad så följ gärna mig på min sida Ett annat liv – http://www.ettannatliv.se

 • Lena
  Posted at 18:13h, 08 mars Svara

  Vad härligt det ser ut!

 • Ki
  Posted at 18:48h, 08 mars Svara

  Med sådana arbetsdagar är det inte konstigt att du är motiverad att lyckas med studierna. Lycka till på vägen till marinbiologutbildningen!

Posta en kommentar