Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag heter Patricia Tari och är 34 år. Jag kommer ursprungligen ifrån Stockholm men för drygt ett år sedan så flyttade jag och min man till Göteborg (där min man kommer ifrån).

Jag började plugga för att jag ville avsluta mina gymnasiala studier och få ett slutbetyg. Jag började för 10 år sedan ungefär, hos en annan anordnare, i klassrum men efter ett tag blev det för mycket för mig att studera i klassrum och arbeta samtidigt så jag lade studierna på is ett tag.

Ett par år senare fick jag höra talas om distansstudier och kände att det skulle passa mig och min livsstil. Jag provade många andra distansskolor innan jag till sist läste min första kurs på NTI-skolan. Upplägget på NTI-skolan var mycket bättre än det jag sett tidigare så efter den första kursen har jag valt att fortsätta och läsa alla andra kurser på NTI-skolan. Först läste jag klart min gymnasiekompetens och sedan läste jag en mängd andra kurser som hjälpt mig där jag arbetat. Det är kompetensutveckling helt enkelt och ger möjlighet och fördelar både nu och i framtida yrkesval för mig.

Eftersom jag arbetat samtidigt som jag studerat så har jag studerat i olika takter. Ibland har jag studerat heltid (100%) och ibland deltid (25%). Vissa kurser klarade jag inte av att läsa på heltid (5 veckor per kurs ungefär) och då ändrade jag och anpassade studietakten. Sedan lärde jag mig att i de ämnen där jag vet att jag redan har bra koll och kan mycket, där går det galant att läsa på snabb takt. Däremot de ämnen där jag vet att jag kommer behöva träna mycket, läsa mycket och ta in mycket ny information, dem är det bättre att läsa på deltid (ex 25%) istället.

En av fördelarna med NTI-skolan är det digitala klassrummet som jag tycker är jättebra! Det är så man får en bra plan och förutsättningar att klara uppgifterna som presenteras. Man får en översikt, inte bara att antal uppgifter som finns och ska lämnas in mm, men även en översikt över vad du bör läsa och göra innan varje ny uppgift och/eller  lektion.
En annan fördel med NTI-skolan är lärarna. Precis som i alla skolor så finns det vissa lärare som sticker ut mer än andra, alla lärare jag har varit i kontakt med via NTI-skolan har varit väldigt rara men det finns några lärare som jag bara kan beskriva som helt underbara människor och som är på helt rätt plats. Otroligt engagerade och motiverande människor. Som jag sa till en av mina lärare; ” Jag önskar att jag hade haft dig som lärare i gymnasiet, då hade jag varit klar med alla kurser för länge sedan”. De är väldigt behjälpliga och tar sin tid för att hjälpa dig.

Tack vare mycket positiv feedback och konstruktiv kritik samt bra och konkreta råd och tips insett att jag kan så mycket mer än jag tidigare trott. Inte nog med att jag har nya kunskaper inom de ämnen jag studerat, jag har också lärt mig mer om mig själv. Jag hade fastnat lite i det tänket jag hade när jag var yngre, att vissa ämnen var för svåra. Sedan fick jag så mycket beröm av en lärare i just ett sånt ämne. Det gav mig självförtroende och satte fart på min motivation så det slutade med ett väldigt bra betyg i det ämnet!

Det jag tar med mig och vill dela med mig av till andra är att:

 • Det är aldrig för sent att studera
 • Tro på mig (dig) själv!
 • Motivera andra på samma sätt som jag blivit motiverad att nå mina mål

Jag skulle rekommendera alla att läsa på NTI-skolan. Efter att både läst i klassrum på komvux för 10 år sedan och sedan läst på distans via olika skolor, kan jag varmt rekommendera NTI-skolan till alla som planerar att studera på Komvux.

Med vänliga hälsningar
Patricia

45 Kommentarer
 • Abdou
  Posted at 19:59h, 16 april Svara

  Lycka till!

 • Rashid
  Posted at 20:50h, 16 april Svara

  Jag håller med, lärarna är underbara,engagerade och kompetenta.

 • Hajir Ayad Mohammed
  Posted at 23:00h, 16 april Svara

  Jag hade börjat plugga barn och fritid gymnasium utbildning NTI 2016 för att jag vill bli barnskötare; så jag intressera att jobba med barn eftersom jag tror att barnen är grund av samhället.
  Med vänlig hälsa
  Hajir

 • Bettan
  Posted at 23:40h, 16 april Svara

  Vilken bra bild man får av din studietid. Kändes realistisk och klok. Bra jobbat!

 • Josef al hamdani
  Posted at 23:46h, 16 april Svara

  Vad bra att man hör om Nti skolan och lärarna att de är driver eleverna på enkelt , fint och bra sätt men tyvärr inte alla skolorna har samma sätt . Så visa skolan driver eleverna på mycket då blir skolan tråkigt samt man blandar informationer och blir för mycket special på prover och uppgifter . Efter det man känner goner t.ex. om blir för mycket komplettering , om prov många gånger då man känner var normalt men goner p,g.a kräver , och tryck . Också suturering beror på ålder , situationer,utländiska och livsstil . Alla fall visa läraren ger reflektioner och motivation att eleverna avancerar på bra samt enkelt sätt då eleverna känner trygghet och tänker inte att utbildning är krav och tråkigt . Skillnader mellan ledare och tränare är ledare ge instruktioner som man ska följa efter utan kommunikationer och ledare driver man fram så man känner sig själv har energi att ge mer .

 • Anonym
  Posted at 06:40h, 17 april Svara

  Lycka till Patricia, bra jobbat. Det stämmer. Man kan alltid förbättra sig och är aldrig forsent att lära sig något nytt och prova nya områden oavsett ålder.
  Hälsningar
  Zahra

 • Carina
  Posted at 08:12h, 17 april Svara

  Hej Patricia,
  Vad glad jag blir när jag läser dina ord. Både för din skull som hittat rätt och för vår skull (Nti:s lärare) för din fantastiska feedback. Stort lycka till med allt framöver :)

 • Suad Ahmed
  Posted at 10:03h, 17 april Svara

  Hej Patricia!

  Vilken bra bild som jag har fått från dig.
  Tack för att du har delar med oss dina studietiden.

  Bra jobbat.
  Lycka till!

 • karwan
  Posted at 10:10h, 17 april Svara

  hej
  jag förstår det mesta det hon vill säga den skollan mycket
  bättre än andra skolor
  MVH Karwan

 • Imad Aldin Saeed
  Posted at 10:13h, 17 april Svara

  Lycka till

 • Shahnoza
  Posted at 10:45h, 17 april Svara

  Lycka till !

 • ISMET
  Posted at 11:12h, 17 april Svara

  HEJ!
  Att göra någonting bättre än ingenting. Att läsa,lära,utbilda,forska,och gå vidare tar aldrig slut.
  Så länge man har lust och ork det finns mycket att göra.

  Vi som bor i Sverige så fantastisk land och ger till oss så mycket möjligheter. Tack Sverige.Tack NTI Skolan
  Tack Patricia.

 • Jeff
  Posted at 11:17h, 17 april Svara

  Jag förstår hur viktigt en bra skola/lärarna är för elevernas framtid och psykisk hälsa. lycka till !

 • Klara
  Posted at 11:22h, 17 april Svara

  Vad fint du har skrivt! Jag håller med dig, Patricia.

  Lycka till!

 • elev
  Posted at 11:40h, 17 april Svara

  tack att du delade din livs erfarenhet, det är motiverande för alla andra som läser på NTI.

 • Yusuf
  Posted at 12:20h, 17 april Svara

  Hej Patricia!
  Det är en viktigt kommentar som du ge oss och. för din skoltid.Jag skulle säga bara en sak
  som jag har fått NTI skolan om mitt lärande; Komminkation med lärare under kursen
  Att observera på olika sätt och samtidigt har utvecklat mycket mer om kunskapen..

 • Marwa
  Posted at 14:23h, 17 april Svara

  Hej Patricia!

  Bra jobbat.
  Lycka till!

 • Shafiq
  Posted at 14:55h, 17 april Svara

  Lycka till,är viktigt man känna sig på våg!
  Hälsing Shafiq

 • Stella
  Posted at 15:13h, 17 april Svara

  Lycka till Patricia :)

 • Glenn
  Posted at 17:15h, 17 april Svara

  Hej Patricia. Trevligt att läsa om din skolresa.
  Jag gillar spec det du skrev:”En av fördelarna med NTI-skolan är det digitala klassrummet som jag tycker är jättebra! Det är så man får en bra plan och förutsättningar att klara uppgifterna som presenteras. Man får en översikt, inte bara att antal uppgifter som finns och ska lämnas in mm, men även en översikt över vad du bör läsa och göra innan varje ny uppgift och/eller lektion.” Allt är planerat dag för dag både vad som ska lösas och vilka uppgifter som ska göras. Tydlighet skapar studiero. Lycka till med dina fortsatta studier i livet.
  Glenn

 • Amneh
  Posted at 18:46h, 17 april Svara

  Hej Patricia!

  Tack för att du har delar med oss dina studietiden.

  Bra jobbat.
  Lycka till!

 • Alkmini
  Posted at 19:03h, 17 april Svara

  Lycka till dig och alla som pluggar!
  Nej det är aldrig sen att plugga vidare!!!
  Jag är 42! :)

 • Monalisa
  Posted at 20:31h, 17 april Svara

  Hej Patricia!

  Jag har sett min själv på dig. Men jag är tacksam att du delar din lärdom erfaren tidigare. Tack så mycket för att du inspirerad mig att fortsätta min distansstudier på NTI skolan.

  Monalisa

 • Zina
  Posted at 21:00h, 17 april Svara

  Det är jättebra att man hör om Nti skolan och lärarna.
  Bra jobbat och lycka till.

 • Essa
  Posted at 01:06h, 18 april Svara

  Tack för tipsen.
  Lycka till i fratiden

 • Lee
  Posted at 03:17h, 18 april Svara

  Intressant inlägg, förstår din situation då vi är jämngamla, har sambo (vi har barn), arbetar.
  Att få vardagen att fungera är ett ständigt dilemma för oss, sen studerar jag upp 10st ämnen via ett annat komvux parallellt med distansutbildning i en kurs hos NTI-skolan.
  Med det sagt är detta min första upplevelse av en distanskurs och börjat förstå möjligheterna, vilket har gjort att jag enbart har sökt till distanskurser (HT2018 högskola/universitet.)

  Det är aldrig försent att ta tag i studierna, det så mycket roligare att studera när man själv är mottaglig och känner sig redo.
  Jag har lärt mig mer här på ett fåtal veckor än i stort sätt hela grundskolan och gymnasiet i ämnet Svenska.

 • Noemi
  Posted at 11:38h, 18 april Svara

  Bra jobbat
  Lycka till !

 • Arwa
  Posted at 12:59h, 18 april Svara

  Bra jobba.
  Lycka till!

 • Fatimah
  Posted at 13:24h, 18 april Svara

  Vad fint du har skrivit!, Patricia.
  tack att du delade dina erfarenheter, det är motiverande för oss som läser på NTI.
  Lycka till!

 • Tania
  Posted at 20:59h, 18 april Svara

  Lycka till

 • Mrwa Hussein
  Posted at 11:27h, 19 april Svara

  Jag har klarat mina kärnämnen för att ansöka till högskolan. nti har fantastiska lärare som hjälper och uppmuntrar en till att fortsätta studera vidare.

 • Carola Poulsen
  Posted at 13:04h, 19 april Svara

  Vilken bra förebild du är och inspiratör ! Lycka till fortsättningsvis!
  Det ger mig och många fler självförtroende att det är aldrig försent att tänka nytt
  och utvecklas vidare. Själv är jag snart 48 år!

  Jag läser svenska 2 och skaffar mig behörighet för att söka vidare till behandlingspedagog
  via distans är tanken.
  Jag började i mars på 25% och jag upplever den här månaden som gått positiv.
  Det är bra feedback från min mentor ,om jag önskat det.

 • Abdullah
  Posted at 19:25h, 19 april Svara

  Hej,

  Jag har börjat plugga SAS 2 på distans i NTI skolan. Vad bra att jag hör om NTI skola och lärarna liksom att de underbara, motiverar och stödjer eleverna.

 • Rosalie Willman
  Posted at 13:04h, 20 april Svara

  Hej,

  Jag är inspirerad av din framgångsrika historia om INT-skolan.

  Lycka till Patricia

 • Ronnie hallbrink
  Posted at 18:06h, 20 april Svara

  Bra gjort, lycka till i framtiden!

 • Griselda
  Posted at 18:29h, 20 april Svara

  Hej Patricia!

  Tack för att du har delar med oss dina studietiden.
  Det är trevligt att höra så många positiva saker om oss som just börjat studera på NTI skolan, men också för dem som har planerat att studera på NTI skolan.
  Lycka till !

 • Mehwish Bhatti
  Posted at 18:38h, 20 april Svara

  Jätte bra skolan.

 • Eszter
  Posted at 13:14h, 26 april Svara

  Tack för tipsen och lycka till med framtiden.

 • Rowa Alkhatib
  Posted at 00:53h, 01 maj Svara

  Hej Patricia!

  Tack för att du delade med oss dina erfarenheter om distansskolor.
  Det är trevligt att jag läsa så många positiva saker om din distansstudier.
  Jag har studerat 21 år i olika skolor men den är första gång i mitt live jag prover den typen av studie.
  Jag håller med dig att distansskolor ger så bra möjlighet till de som jobbar och studerar i samma tid, och NTI skolan ser ut som bra skola.
  Det sant Patricia, det är aldrig för sent att vi studerar eller gör mer saker i livet.

  Lycka till!
  Rowa Alkhatib

 • Attaibi Mimoun
  Posted at 13:25h, 01 maj Svara

  jätte bra skolan

 • Marre
  Posted at 16:07h, 01 maj Svara

  Hej på er alla som läser detta text! Kör hårt ..plugga ! Det ska jag göra iaf!! Lycka till med studier och kurser! Mvh MARRE/sala

 • Dilrubyat
  Posted at 10:36h, 07 maj Svara

  Hej Patricia!
  Vad fina ord som du har skrivit.Ditt ord är väldigt inspiration på alla eleverna som vi är.jag tror att en bra skol och duktiga läraren påverkar super bra på elever.ja,absolut du är ganska duktig därför du klart ditt mål.jag är väldigt uppskatta på dig för att ditt texten hjäper många andra.jag är precis börjat SAS 1 på NTI skolan så tack för att du delat med oss din erfarenhet .
  Lycka till för dig
  Mvd Dilrubyat.

 • kamel
  Posted at 01:14h, 30 maj Svara

  Good luck

 • Sara
  Posted at 19:19h, 30 maj Svara

  Jag förstår ingenting hur pluggar vi?

  • NTI-skolan
   Posted at 11:14h, 05 juni Svara

   Hej Sara!

   Man pluggar med personlig lärare på distans. Om du vill kika i det digitala elevrummet så finner du det här: https://www.nti.se/testa-vart-digitala-elevrum/

   Man ansöker alltid via vuxenutbildningen i sin hemkommun. Du kan börja med att leta upp din hemkommun här på vår sida under ”Hitta din Komvux distansutbildning”, välj sedan den kurs du är intresserad av så finner du mer information om kursen samt en länk till din kommuns ansökningssida.

   Varma hälsningar,

   NTI-skolan

Posta en kommentar