Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Markus berättar om sig själv, sina studier på NTI-skolan distans och framtidsplanerna.

”Jag är 25 år från Söderköping och bor där tillsammans med sin sambo. Sedan två år tillbaka arbetar jag inom skola men har tidigare en varierad erfarenhet i yrkeslivet då jag arbetat inom bland annat försäljning, hotellunderhållning och i restaurangbranschen. ”

Det stora fritidsintresset har varit fotboll.

”Jag har alltid spelat fotboll. Numera representerar jag världsmetropolen Östra Ryd i division 5. Innan det läste jag en fotbollsinriktning på samhällsprogrammet på gymnasiet i Åtvidaberg i tre år. Utöver det gillar jag att resa, äta och spela gitarr.”

Efter några år i yrkeslivet blev det klart vad Markus var mest intresserad av för framtida yrken. Men som många andra så var det viktigt att kunna kombinera studier med en inkomst.

”Jag ville läsa en kurs som behandlar det jag är intresserad av, marknadsföring och reklam, men samtidigt kunna arbeta heltid så distans var en bra lösning. Jag läser just nu Journalistik, reklam och information.”

Valde NTI-skolan för att ha ett bra upplägg på distans.

”Jag valde NTI-skolan och just den kursen jag läser efter att ha kollat runt lite, jag fastnade för att det är ett bra webb-baserat upplägg för distans.”

Från studentens håll är det är viktigt att prioritera rätt då man pluggar och jobbar samtidigt. På distans är det extra viktigt från skolans håll att läraren är tillgänglig och att det finns ett bra upplägg och tydlig struktur på kursen.

”Det går bra att jobba och plugga samtidigt. Det är viktigt att vara införstådd med att man måste prioritera rätt, men det är ju bara att göra. Jag läser på heltid och jobbar på heltid. Livet utanför har jag istället lagt på halvtid. Det underlättar att man har bra och tillgängliga lärare. De har svarat varje gång jag skickat meddelanden. Dessutom är jag väldigt nöjd med det digitala klassrummet, allt jag behöver för att studera finns där.”

Ofta lär man sig någonting utöver nya ämneskunskaper när man studerar, det kan även bidra till framtidsplanen.

”Jag har lärt mig att studera distans fungerar bra för mig. Kan vara bra att ha med sig till framtida studier. Jag skulle rekommendera NTI-skolan till andra som vill läsa på distans. Jag har inga klagomål!”

Framtidsplanen är att använda de nyvunna kunskaperna.

”Planen nu är att blir klar med kursen för att i framtiden kunna spinna vidare på samma spår. Jag vill arbeta med marknadsföring eller någonting liknande.”

8 Kommentarer
 • Hedda
  Posted at 13:11h, 05 juni Svara

  Härligt! Lycka till med dina studier!

 • Shadia Albakkar
  Posted at 13:18h, 05 juni Svara

  hej!
  jag hoppas att det går bra med dig .Man måste inte ge upp och jag tycker att din framtid ska bli bättre,dessutom måste du vara tacksam för läraren som du har.Lycka till

 • Alaaaldine elbezem
  Posted at 09:10h, 06 juni Svara

  Hejsan!
  Lycka till med din studier !
  Ha en bra dag

 • Tareke, Söderhamn
  Posted at 18:00h, 11 juni Svara

  Lycka till med dina studier, och ditt hårt arbete uppmuntrar mig mer!

 • Tareke, Söderhamn
  Posted at 18:11h, 11 juni Svara

  Bra jobbat!! Det uppmuntrar oss.
  Lycka till med dina studier.

 • Dilrubyat
  Posted at 21:04h, 11 juni Svara

  Vad duktig du är Markus.Hoppas du tar en ljusna framtiden.som ni är studerar och jobbar samtidigt vid NTI skolan får vi väldigt inspiration av era.Tacker dig för att dela oss din erfarenhet.
  Lycka till för dig.
  Mvh Dilrubyat Khan .

 • Rahf Alrawi
  Posted at 08:22h, 12 juni Svara

  Hej!
  Lycka till ..

 • Layla
  Posted at 09:24h, 19 juni Svara

  Fantastiskt insats mycket bra ambitioner fortsätt kämpa. Det lönar sig till slut.
  Lycka till.

Posta en kommentar