Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Möt en av våra många elever, Flutura Shahini, som läser upp sina betyg!

 1708_Flutura

Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag heter Flutura Shahini och fyller 24 år i september. Har bott i Sverige i 3,5 år och kommer från Kosovo-Pristina. I Kosovo studerade jag naturvetenskap på gymnasiet.

När jag kom till Sverige började jag direkt lära mig svenska språket för att jag ville börja studera så snart som möjligt. Det kändes självklart för mig då jag ville anpassa mig till det svenska samhället. Jag jobbade som kassörska samtidigt som jag läste svenska som andraspråk (sas) 1, 2 och 3 på distans på NTI-skolan. Det gick jättebra med studierna och jobbet, fast att jag jobbade heltid. Nu studerar jag Kemi 2 på distans och målet med det är att börja studera Kemi nästa år på universitetet.

Hur kommer det sig att du valde NTI-skolan?

Det var min man som rekommenderade NTI-skolan. Han har själv läst några kurser hos er.

Har också provat en annan skola också men jag tyckte inte om deras webbsida och därför avbröt jag kursen hos dem. Ni har verkligen en smidig webbsida som är lätt att använda och gör studierna effektivare. Det har gått jättebra att studera på distans hos er!

I vilken takt studerar du, gör du någonting annat vid sidan om dina studier?

Just nu studerar jag på 50% på grund av att i juni fick jag mitt första barn. Jag tänkte att det skulle bli lite tufft att ta hand om ett så litet barn och samtidigt studera heltid.

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Mina planer för den närmaste framtiden är att studera klart Kemi 2 och kanske engelska 6 (om det behövs).

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Jag skulle utan tvivel rekommendera NTI-skolan till mina vänner och det har jag också gjort några gånger. Är verkligen nöjd med er. Jag vet inte hur det är att studera på plats hos er men när det gäller att studera på distans är ni bäst tycker jag. Skulle aldrig byta er mot en annan skola.