Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag är en kunskapstörstande människa. Gillar att lära mig saker. Går minst en praktisk utbildning om året. Tänker att ju mer jag kan desto rikare är jag. Arbetar sen 1995 som scenograf och kostymdesigner, främst med musikteater. Det arbetet är ett kreativt och kommunikativt arbete där jag formulerar in idé som sen med hjälp av mina medarbetare ska förverkliga dessa idéer.

Se Annas film här!

Jag har sen så länge jag kan minnas haft en längtan österut, till Japan och förra året så fick jag möjlighet att delta i en workshop i de japanska bergen. Det var tre magiska veckor där vi lärde oss färga med Indigo och hade föreläsningar om Japansk kultur. Vi fick träffa några gamla mästare som hade hållit på med sina hantverk i generationer och var på världsarvsplatser. Den här resan var livsavgörande för mig. Jag kände en enorm samhörighet med kulturen och människorna och det enda som jag tyckte var jobbigt var att jag inte kunde tala med dessa fantastiska kunskapskällor. Det är därför jag bestämt mig för att lära mig det Japanska språket.

För mig är Komvux på distans ett bra sätt att lära mig grunderna i det japanska språket. Jag håller just på att avsluta Japanska 1. Hittills har det gått bra, jag har dock inte haft någon kompis att nöta glosor med så det är väldigt nervöst nu inför slutprovet.

Jag har en lärare som heter Maria Stridsman som är helt perfekt. Hon är engagerad och svarar på mina frågor när jag skriver till henne. Det hjälper också att det digitala klassrummet är en väldigt pedagogisk sida. Dock får man vara på sin vakt och kolla noga så det inte är något man missat. Gjorde det en vecka i början av kursen och då fick jag galet mycket nästa vecka.

Jag läser i 25%-s hastighet. Passar mig bra eftersom jag jobbar heltid också. Tio timmar i veckan är max vad jag hinner med.

Mina planer för framtiden är att jag ska läsa Japanska 2 från och med mars och sen åker jag till Japan i juli och praktiserar.

Jag rekommenderar NTI-skolan till alla som vill lära sig någonting nytt!

23 Kommentarer
 • NTI- SKOLAN
  Posted at 19:45h, 07 mars Svara

  Jag heter Roberto och kollar pä mina dator min instruktioner och jag tror vad mike bra.

 • sureka olsen
  Posted at 21:12h, 07 mars Svara

  Härligt, lycka till med studier

  • anna
   Posted at 15:00h, 12 mars Svara

   Hej! Tack, det är kul att studera!
   Anna

 • Yusuf
  Posted at 23:03h, 07 mars Svara

  Det är bra att du läsa jabanska på grund av dit intresse. Jag hoppas att
  Du ska klara sig så snart som möjligt.

  Yusuf

  • anna
   Posted at 15:02h, 12 mars Svara

   Hej Yusuf, det är svårt med japanska så det är verkligen en svår uppgift jag gett mig på. Och roligt. Jag ser redan att jag lärt mig massor. Vänligen Anna

 • Ki
  Posted at 09:00h, 08 mars Svara

  Det låter härligt! Kul att höra exempel på att man kan ha andra personliga mål med sina studier än dem Skolverket formulerar och att det verkar funka bra att kombinera dem. Hoppas sommarens resa verkligen ger det lilla, nej förresten, stora extra som språkkunskaper innebär!

  • anna
   Posted at 15:04h, 12 mars Svara

   Tack för din uppmuntrande kommentar! Jag träffade en person idag som hävdade att Dalai Lama hade sagt att man är gammal när man slutar vilja lära sig nya saker. Det tyckte jag lät bra. Ha det gott, Anna

 • mariam
  Posted at 09:06h, 08 mars Svara

  Lycka till, det är jätte bra

 • Laurice Belali
  Posted at 09:14h, 08 mars Svara

  Hej!
  Du är väldigt intelligent.
  Jag önskar att du alltid håller bra.
  Lycka till!
  MVH

  • anna
   Posted at 15:05h, 12 mars Svara

   Tack vilken vänlig kommentar! Jag kämpar på, hoppas du också kommer trivas med skolan!
   Vänligen Anna

 • Adelaide
  Posted at 09:28h, 08 mars Svara

  Lycka till Anna du är duktigt och kämpar på. Framtiden tillhör de som kämpar för goda saker.
  Adelaide

  • anna
   Posted at 15:11h, 12 mars Svara

   Hej Adelaide, och tack för värmande ord. Som sagt så jobbar jag på och hoppas bli stenrik på kunskap som 90åring. Vis, gammal o skrynklig med ett hjärta fullt av kärleksfulla minnen. Ha det gott och lycka till med skolan! Anna

 • Elin
  Posted at 09:50h, 08 mars Svara

  Roligt att höra om din upplevelse av att läsa japanska!

  • anna
   Posted at 15:13h, 12 mars Svara

   Hej Elin, och tack för din kommentar! Det är roligt med japanska! Och nu har försynen sänt mig en japansk inneboende som flyttar in i vår familj i april. Då får jag öva lite muntligt också. Det blir toppen! Lycka till med skolan!
   Allt gott, Anna

 • Fatimah
  Posted at 21:01h, 08 mars Svara

  Det är jätteroligt att studia japanska , lycka till med dina aktiviteter

  • anna
   Posted at 15:14h, 12 mars Svara

   Tack Fatimah, hoppas du får det bra i skolan du också!
   Vänligen
   Anna

 • Maria Stridsman
  Posted at 10:40h, 12 mars Svara

  アンナさん、ありがとう ございます。にほんごの べんきょうを がんばって くださいね。
  マリアより

 • Hassina
  Posted at 17:17h, 20 mars Svara

  Bra kämpat Anna och lycka till !

 • Karen Joy
  Posted at 20:26h, 20 mars Svara

  Hej Anna du är jätteduktight!lära sig japanska är ganska svårt men du gjorde det!Gambati kudasai Anna sang!

 • Karen Joy
  Posted at 20:31h, 20 mars Svara

  Hej Anna!du är jatteduktig!lära sig japanska språk är mycket svårt men du gjorde det!GAMBATI KUDASAI ANNA SANG!

 • yasmin
  Posted at 22:37h, 20 mars Svara

  Lycka till Anna med japanskan.

 • medhanie
  Posted at 12:23h, 28 mars Svara

  jag känner mycket roligt så god frösättning och god påsk!

 • Abdiqafar
  Posted at 10:34h, 31 mars Svara

  Det är mycket rolig att lära ett nytt språk och japanska språka är svårare än många språk i världen, så fortsätta att lära språket och nya kulturen.
  hälsningar/Abdiqafar

Posta en kommentar