Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag har varit lärare i drygt fyra år och trivs väldigt bra med yrket. Jag är utbildad lärare inom idrott och hälsa samt ekonomi/handelsämnen. Det är två ämnen jag tycker är väldigt intressanta och som jag tycker om att diskutera kring, att få göra det som sitt arbete är förstås kul och inspirerande. Att läsa en företagsekonomisk kurs är något alla borde göra då det ger en förståelse kring dels företagande men också många delar som man har användning av på ett privatekonomiskt plan.

Att vara lärare på distans är annorlunda mot den klassrumsbaserade undervisningen men det fungerar väldigt bra för en stor del av de elever som läser. Det krävs självdisciplin men samtidigt ger det en stor frihet att planera sina studier och genomföra dem när och var det passar bäst. Själv har jag ibland tänkt tanken hur underbart det skulle kunna vara att studera samtidigt som man får tågluffa sig igenom Indien. Det ställer krav på en dator och internetuppkoppling men det finns elever som har visat att det bara är fantasin som sätter gränser på hur man väljer att använda sin tid när man studerar på distans och hos NTI-skolan.