Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Marie Sjöström, förskollärare

Från Tanzania till Boden och från Showartist tillbaka till skolbänken!

Marie Sjöström delar med sig av livet, plugget och sina planer för framtiden!

MarieSjostrom400x200

 

Vill du berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Jag är norrlänning men växte upp i Tanzania. När jag flyttat till Sverige igen hamnade vi i Boden. Där gick jag barn och ungdomslinjen på gymnasiet. Så småningom hamnade jag i Stockholm och fick jobb på en förskola. Men jag sökte mig vidare och kom in på Balettakademiens yrkesskola 1990.

Efter Balettakademien så handlade allt om dans i många år och jag jobbade med musikaler och revyer. Dansen är min stora kärlek och passion i livet. Nu när jag har blivit lite äldre och klokare så har jag bestämt mig för att prova andra saker också, det finns så mycket mer jag vill göra och mer som jag brinner för.

Jag har även man och två fantastiska barn. Min man har faktiskt precis pluggat på högskola och han inspirerar mig enormt.

Hur kommer det sig att du valde att börja studera?

Jag kände efter 28 år som dansare med en mängd produktioner och turneer i ryggen att jag var ganska mätt på det livet. Det har varit fantastiskt och jag har medverkat i produktioner med Björn Skifs, Lena Philipsson, Magnus Uggla, Jerry Williams och nu senast förra året Jill Johnssons show på Hamburger börs och hennes turné.

Plötsligt kände jag att jag ville börja fundera på vad jag ska jobba med sen och vad jag vill göra i resten av mitt liv. Har massor av energi och vill utvecklas och lära mig nya saker.

Helt naturligt blev det att arbeta med barn igen och jag fick jobb på samma förskola där jag arbetat när jag var 18 och nyligen inflyttad till Stockholm. Ganska direkt kände jag att jag ville plugga vidare till förskollärare men det saknades fem veckors naturkunskap för behörighet till programmet jag ville komma in på. Därför sökte jag upp NTI-skolan.

I vilken takt studerar du, gör du någonting annat vid sidan om dina studier?

Jag studerar 100 %, och har många olika jobb vid sidan om. Allt från butiksjobb, barnskötare till att jobba med en egen sånggrupp ”Three D”. Vi är en showgrupp som riktat in oss på företagsspelningar och det är fantastiskt roligt. Titta in på vår hemsida vetja. www.threed.se

Tycker du att det är svårt att disciplinera dig eller har du något tips för hur man lägger upp studierna på ett bra sätt?

Jag har varit tvungen att planera noga men det har funkat bra och varit väldigt kul och inspirerande. När barnen gått till skolan har jag gjort en kopp kaffe och satt mig vid datorn. Det har ofta fungerat bra att släppa arbetet med uppgifterna när barnen kommit hem men ibland har jag suttit sena kvällar.

Vad har du för planer nu, för framtiden?

Mina planer är att fortsätta plugga och målet är förskollärare för att sluta cirkeln och att få jobba med barn igen 28 år senare. Jag är dock ganska impulsiv och får se vart livet tar mig yrkesmässigt.

Skulle du rekommendera någon av dina vänner att plugga på distans via NTI-skolan?

Absolut! Det är bland det roligaste jag gjort och kontakten och informationen har fungerat riktigt bra.