Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Att plugga är alltid en bra idé. Nya kunskaper öppnar nya dörrar i karriären, gör oss mer självsäkra och kompetenta, gör livet roligare och mer spännande och vi känner att vi växer som människor. Att plugga språk är kanske det viktigaste och roligaste man kan studera, inte bara för att man blir en klokare och kunnigare person. Dessutom skapar språkkunskaperna nya möjligheter och gör vår värld större. Med möjligheterna att plugga på distans har man även chansen att studera språk på plats utomlands.

8 fördelar med att läsa språk

Att plugga språk ger inte bara nya kunskaper det påverkar även vår hjärna, vår hälsa, vårt självförtroende och hur vi ser på världen. Om du skulle tveka inför om det är värt att börja studera ett nytt språk, ta en titt på de här fördelarna med språkkunskaper:

  1. Minnet förbättras av att studera språk
  2. Resor och semestrar blir mer stimulerande och spännande när språkkunskaperna öppnar för nya möjligheter
  3. Språkkunskaper ser alltid bra ut på ditt CV och anses som en fördel i karriären samt gör dig mer attraktiv vid anställningsintervjuer.
  4. Att kunna flera språk ger dig möjlighet att bo och arbeta i andra länder. Drömjobbet kanske finns på andra sidan jordklotet?
  5. Språkkunskaper gör att man får mer tolerans och insikt i och med att man kan se världen genom andras ögon och ta del av nya sätt att göra saker på.
  6. Att kunna språk stärker självförtroendet. Man känner sig säkrare och mer kompetent när man klarar av att läsa böcker och se filmer på andra språk samt kan ta sig runt i andra länder och föra samtal med människorna där för att skapa nya kontakter och få nya upplevelser.
  7. Språkstudier aktiverar hjärnan och tränar flera av dess funktioner. Man har sett på barn som är tvåspråkiga att de är mer kreativa, har lättare för att lösa och växla mellan uppgifter och även att det medför en större metaspråklig medvetenhet, det vill säga att kunna reflektera och diskutera kring språk.
  8. Att kunna flera språk tränar hjärnan och ger en kognitiv flexibilitet som med åren medför en så kallad kognitiv reserv, något som vissa studier pekar på kan skydda mot demens.

 

Läs språk för högre studier

En annan viktig orsak att läsa språk är att det är nödvändigt för högre studier. Känner man att gymnasiet inte blev som man hade tänkt sig, och behöver plugga in ämnen och betyg för att få behörighet till högskola och universitet, då behövs språk. All högre utbildning kräver allmän behörighet, och många utbildningar kräver dessutom ytterligare förkunskaper, så kallad särskild behörighet. Det här kräver språkkunskaper som till exempel Engelska 6. Att läsa moderna språk, spanska, tyska, franska etc. kan även ge meritpoäng som hjälper vid antagningen

 

Plugga språk utomlands på distans

Det kanske bästa sättet att lära sig ett nytt språk är nog att studera det i ett land där språket talas. Tänk dig att läsa spanska i Barcelona eller i Bogota, putsa upp franskan i Bretagne, eller att plugga Engelska 6 medan man reser runt i Skottland. Vartenda möte och besök blir en spännande och stimulerande språkövning som lyfter kunskaperna långt vidare än vad man kan lära sig med näsan i en bok hemma. Det går aldrig att lära sig ett språk så snabbt och så bra som där det talas.

Tack vare möjligheten till distansstudier går det att packa väskan och plugga i ett annat land. I en ny miljö blir studierna roligare och mer stimulerande. Förutom att man lär sig språket på ett djupare plan lär man sig även landet, dess historia och kultur, maten, människorna och berättelserna. Studier utomlands är en perfekt kombination av avkoppling och spänning, och lärandet blir till ett äventyr.

Om du vill plugga språk utomlands på distans så behöver du vara folkbokförd i en svensk kommun. Du söker den utbildning du vill läsa via vuxenutbildningen där du bor, men när du väl börjar studera får du dina kursanvisningar och inlämningsuppgifter digitalt, och kan läsa var du vill. Det enda du behöver är dator, surfplatta eller telefon och en internetuppkoppling – och läslust såklart.

Vill du veta mer om att läsa språk på distans? Besök gärna vår hemsida så kan du se alla våra kurser och utbildningar och få mer information.

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok