Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

NTI-lärarens vardag

Tisdagsmorgon. Vaknar av regnet mot rutan. Ligger kvar en stund och lyssnar. Tassar upp i mysbyxor och urtvättad t-shirt. Startar datorn i vardagsrummet. Öppnar balkongdörren på vid gavel för att känna vinden, höra regnet och folket i Vadstena. Medan kaffebryggaren arbetar i köket så börjar jag arbeta i vardagsrummet. Kollar av de mejl som kommit in sedan igår. Alla dessa fina elever. Blir varm i själen.  

Hämtar in kaffet och börjar rätta inlämningsuppgifter. 

Kreativa fantastiska elever som kämpat, skapat, lärt sig nytt och skickat in till mig för bedömning. Det känns som ett förtroende jag vårdar ömt.
Dagen rullar på och emellanåt blir det matpaus, löppaus och målarpaus. Jag målar mellan varven för att hålla igång blodflöde i både kropp och knopp. Att måla är mitt andningshål, mitt sätt att kommunicera och uttrycka mig. 

Jag undervisar i Bild, Bildteori, Estetisk kommunikation, Kommunikation och fotografisk bild. Jag älskar mitt arbete, eleverna och att skapa, se det vackra i stort och smått. 

Idag en grå tisdag sitter jag hemma i mitt älskade Vadstena. I vintras satt jag på Sri Lanka och arbetade. Vem vet var jag befinner mig nästa gång vi hörs.

 

Vid pennan,

Carina

3 Kommentarer
 • Luis Sanchez
  Posted at 19:46h, 16 augusti Svara

  Fint sagt! Bildligt och inspirerande /Hälsningar Luis

 • Ellen
  Posted at 20:48h, 16 augusti Svara

  Så himla mysigt det lät med regn i kombination med jobb. Och toppen att kunna kombinera kreativt arbete med undervisande arbete!

 • Annika
  Posted at 09:16h, 17 augusti Svara

  Så fin beskrivning av ditt jobb. :-)

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok