Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Att studera på komvux är en fantastisk möjlighet om du vill höja dina betyg inför vidare studier, känner att du kanske borde ha läst någonting annat på gymnasiet, vill skaffa mer kompetens för att byta jobb och gå vidare i karriären, eller bara vill bli klokare. Det finns många anledningar till att läsa på komvux, och du har alltid nytta av nya kunskaper.

Även om viljan att läsa vidare finns så kan det ibland vara praktiskt besvärligt att studera. Familj, jobb, fritidsaktiviteter, resande och mycket annat kan komma i vägen för att du ska kunna sätta dig vid skolbänken en viss tid varje dag. Då är studier på distans den rätta lösningen för dig. Att läsa komvux på distans passar perfekt för dig som arbetar, är föräldraledig, eller bara vill ha friheten att studera precis var och när du vill. Det finns alltid plats för studier i livet, och genom att läsa på distans skapar du den platsen där den passar dig bäst.

Så här går det till att läsa komvux på distans

Ansök: Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun. Vilka av våra kurser och yrkesutbildningar som finns tillgängliga för dig beror på vilken kommun du bor i. Du väljer kurserna via vår hemsida nti.se. Ange först din hemkommun och sen vilket intresseområde eller vilken kurs som lockar dig. Du kan även klicka på ”hitta utbildning”, så ser du alla de utbildningar som finns i din hemkommun. När du sedan väljer en kurs så kommer du till en sida med mer information om kursen, och en länk till din hemkommun där du ansöker. Kursvalen godkänns sen av din hemkommun och skickas till oss på NTI.

Börja plugga: När dina kurser är registrerade hos oss så får du en inloggning till ditt digitala elevrum. Där kan du se dina kurser, din individuella studieplan samt alla andra uppgifter du behöver under kursens gång, och du kan börja förbereda dig inför studierna. Även om du pluggar var och när du vill så har du ändå en personlig lärare som tar väl hand om dig. Du hittar kontaktuppgifterna till din personliga lärare – som du kan kontakta via e-post, telefon och Skype – i ditt elevrum. Material som böcker och annan utrustning som du kan behöva för dina studier skickas till din hemadress innan kursstarten. Nu är du redo att börja plugga, var och när du vill. Allt du behöver är en internetuppkoppling och din bok, samt lusten att lära.

Studier och betyg: Du visar att du är aktiv i dina studier genom att varje vecka logga in i ditt elevrum för att ta del av veckans kursanvisningar och inlämningsuppgifter. Det är lika viktigt att du är aktiv i dina komvux distansstudier som om du gjorde dem i ett vanligt klassrum. Din lärare ger dig respons på dina uppgifter, så att du vet hur det går för dig. Muntliga uppgifter gör du per telefon eller via Skype. När kursen är slut så har du och din lärare ett betygsamtal per telefon, så att du får en uppfattning om hur ditt studiearbete bedöms. När betyget sen är satt skickas det till vuxenutbildningen i din kommun. Därifrån kan du sedan begära ut det för att till exempel kunna ansöka till högskolan, söka nytt jobb, eller använda dem till att skapa dig den framtid du drömmer om.

Våra kurser har löpande starter, så du kan börja oberoende av termin. Alla kurser är CSN-berättigade om du läser på minst 50 %.

1Comment
  • Wesal Aljaouny
    Posted at 15:11h, 03 december Svara

    Jag vill gärna studera barn skötare hos er för att jag är just nu ärbeta på äldre boende och jag kan inte gå till skola

Posta en kommentar