Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Kaltrina Ibrahimi Roupé, vård och omsorg

Katarina Roupe400x200

Berätta lite om dig själv…

Jag är en 24 årig tjej ifrån Kalmar som bor ihop med min sambo och vår son på 1 år. Jag studerade vård och omsorgslinjen på NTI skolan. Snart ska jag börja jobba då föräldraledigheten är slut och jag har fått en anställning på Kalmar läns sjukhus där min praktik var som pågick under kursen akutsjukvård.

Hur kommer det sig att du började studera?

Anledningen till att jag började studera var att jag ville få ett arbete där jag får chansen att utvecklas och hjälpa andra. Att få göra något betydelsefullt! Kände att jag hade mer och ge (än det jag gjorde på mitt förra jobb) och jag var redo att pröva något nytt.

Varför valde du NTI-skolan på distans?

Tanken var att läsa i klassrum men efter ett mejl till Kunskapsnavet så fick jag till svar att utbildningen fanns på distans. Alternativet passade mig bättre då sonen vid inskrivning bara var 6 månader och ammandes. Då kunde jag studera hemma medan han sov.

Det som var unikt med NTI-skolan på distans var just att kunde studera samtidigt som att jag var hemma och tog hand om vårt barn.

Hur tycker du det gick att studera på distans och i vilken takt studerade du?

Att läsa på distans har krävt mycket initiativ och tid. Men allt har gått bra. Det har varit väldigt givande och lärorikt. Jag har läst på heltid alltså 100%, tre eller fyra gånger har jag faktiskt läst dubbla kurser och då har jag verkligen legat i! Under sommaren arbetade jag till och med 100% på ett demensboende samtidigt som jag läste 2 kurser.

Vill man så kan man – så säger jag till alla!

Vad är dina drömmar och planer nu då du är nyutbildad?

Målet med detta har ju främst varit att få ett roligare arbete. Men jag är inte färdig, målet för framtiden är att studera vidare till socionom eller sjuksyster. Jag har inte bestämt mig ännu men har goda förutsättningar nu med erfarenhet och så. Läser in matematik B nu för att ha behörighet samtidigt som jag jobbar. Målet är att komma på vart jag hade passat i bäst och sedan komma in på högskolan så jag får göra det jag trivs med!

Skulle du rekommendera dina vänner att plugga hos oss?

Varje dag rekommenderar jag mina vänner att läsa på NTI för att de är så smidigt. Du väljer din egen takt och bestämmer helt själv hur du lägger upp din studietid!

Grattis till nya jobbet och lycka till i framtiden!

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok