Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Josefine, lärare på NTI-skolan

Jag undervisar i de fantastiska ekonomi- och handelsämnena, ämnena där du ständigt får nytta av dina kunskaper även i ditt dagliga liv. I och med att jag är väldigt social och gillar kontakt med människor så kan man ju fundera över varför jag är lärare på distans. Distansstudier innebär inte alls att du sitter hemma och alltid gör alla uppgifter utan någon som helst input från din lärare. Jag försöker, så gott jag hinner, att ha personlig kontakt med mina elever, lämna givande och utvecklande kommentarer vid rättningar av prov samt kommunicera uppmuntrande i mailkonversationer.

Det finns såklart fördelar och nackdelar med allt men jag skulle säga att distansstudiers fördelar, klart överväger nackdelarna. Du kan helt själv bestämma när du vill studera under dagen, du är inte bunden till några tider. Du kan ha både studier och arbete igång samtidigt utan att de stör varandra samt att du kommer bli väldigt duktig på att planera din egen tid. Det roligaste med mitt jobb är när jag märker att mina elever utvecklas och att de verkligen har lärt sig någonting från kurserna hos oss. Jag anser själv att mina styrkor som distanslärare är snabb respons och utvecklande feedback, när mina elever sedan påpekar detta och ger mig beröm för de egenskaperna så känner jag verkligen att jag har världens bästa arbete.