Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jeni Hedberg, HR-assistent

JeniHedberg

 

Berätta lite om dig själv och din bakgrund…

Jag har tidigare studerat på andra skolor men när jag, efter några års arbete, kände att det var dags att börja plugga igen så ville jag hitta en bra skola. Helst en skola som andra rekommenderade. Det var dags för mig att utvecklas från det arbete jag hade och jag ville även byta bransch helt. När jag sökte på nätet fann jag NTI-skolan och det verkade passa mig och mina ambitioner. Eftersom jag även hade hört många bra saker om NTI-skolan så var valet enkelt.

Vad roligt att du fick höra många bra saker om oss! Vem var det som rekommenderade dig att studera hos oss?

Jag har bekanta som tidigare studerat här och de har bara pratat gott om NTI-skolan. Upplägget passar mig utmärkt eftersom jag kan jobba extra och studera i egen takt.

Vad studerar du hos oss?

Mitt kurspaket är Hr-assistent. Ett yrke som jag tycket är intressant och även väldigt brett.

Vad skulle du säga är den stora skillnaden mellan traditionella klassrumsstudier och att studera i klassrum på en skola som är expert på distans?

Studier i närlärande form är perfekt. Det finns alltid någon lärare att fråga och alla är väldigt hjälpsamma även om det inte är deras ämne.

Vi har även föreläsningar på plats flera gånger i veckan och dessutom tillgång till mycket undervisningsmaterial i digitalt klassrum.

Det som skiljer sig mellan närlärande och andra studier är att du kan välja din egen takt att studera samt att du kan få hjälp av andra lärare. Eftersom det alltid är lärare och elever på plats så kan man diskutera med klasskamrater, andra elever och lärare för att få en annan vinkel.

Jag tror att jag skulle ha svårt att disciplinera mig om jag studerade på distans. Men som närlärande-elev kan jag välja att gå till skolan och sitta där och studera i några timmar och då blir det inte svårt att sätta igång att plugga. Har du motivationen och viljan så går det. Jag har träffat några i klassen och vi startade en studiegrupp, där vi skriver vilka dagar vi kommer vara på plats. Vi går inte alla samma kurspaket vilket gör att vi byter tankar, erfarenheter och diskuterar.

Jag skulle absolut rekommendera NTI-skolan till andra. Bra lärare och bra stöd.

Vad har du för planer med dina studier, vad vill du göra i framtiden?

Inför framtiden… Ja, jag vill såklart jobba inom HR, kanske ta en till utbildning i ledarskap så att jag har möjlighet att klättra i karriären