Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Till nästa steg i livet

 

Känner du att du inte valde rätt utbildning på gymnasiet? Vill du läsa vidare på högskola eller universitet, men behöver komplettera dina betyg? Eller vill du skaffa högre kompetens som tar dig vidare i karriären? Då är studier på Komvux möjligheten för dig.

Att läsa på Komvux gör att du kan komplettera eller höja dina kunskaper var du än befinner dig i livet, och med studier på distans blir dina möjligheter ännu större. Efter gymnasiet ser livet annorlunda ut för många av oss, och barn, jobb, resor och liknande kan göra det krångligt att sätta sig i skolbänken varje dag. Med distansstudier kan du själv välja var, när, hur, och i vilken takt du vill studera. Med Komvux på distans får du pluggandet att gå ihop med livet i övrigt.

På NTI-skolan har vi över 250 kurser och kurspaket som du kan läsa på distans och du kan själv välja om du vill läsa dem på hel- eller deltid.

Så här går det till att läsa Komvux på distans:

 

Välj utbildning och ansök till den

När du vet vilken utbildning du vill gå, eller vill se vilka kurser som finns tillgängliga för dig, kan du gå in på vår hemsida nti.se. Ange din hemkommun och vilket intresseområde eller vilken kurs du funderar på att gå, eller klicka på ”hitta utbildning” för att se vilka utbildningar som är tillgängliga i din hemkommun. När du sedan väljer en kurs kommer du till en sida med mer information om kursen. Där finns även en länk till vuxenutbildningen i din hemkommun, där du även ansöker till kursen.

1) Hitta din distansutbildning på vår hemsida

2) Ansök till utbildningen via vuxenutbildningen i din hemkommun

 

Inför kursstarten

När dina kurser är godkända av din hemkommun och har registrerats hos oss, får du information via mejl, informationen innehåller bland annat: inloggningsuppgifter till ditt digitala elevrum, din studieplan och den information du behöver komma igång i ditt digitala elevrum/din personliga sida. Då kan du även beställa hem böcker som kan behövas för dina studier. Fredagen före kursstarte utses din personliga lärare!

 

Så går studierna till

Distansstudierna hos NTI börjar löpande oberoende av termin och du börjar alltid dina studier på en måndag. Kärnan i dina distansstudier är det digitala elevrummet.

Du loggar in i ditt digitala elevrum varje vecka för att få veckans kursanvisningar och inlämningsuppgifter. Elevrummet är enkelt att använda och kräver inga särskilda program eller förhandskunskaper mer än grundläggande datorvana. Även webbsidor, e-böcker och föreläsningar via webben kan ingå i utbildningen.

Din personliga lärare finns tillgänglig varje vardag via telefon, mail eller Skype. Lärarkontakten är individuell och din lärare ger dig respons på dina uppgifter, svarar på dina frågor och vid vissa tillfällen gör du även muntliga uppgifter med din lärare.

Att du är aktiv i dina distansstudier är obligatoriskt precis som vid traditionell klassrumsundervisning.

 

Betygsättning och betygssamtal

När kursen tar slut har du ett betygssamtal per telefon din lärare så att du vet på vilka grunder dina studier bedöms. När ditt betyg väl är satt skickas det till vuxenutbildningen i din hemkommun där du kan begära ut det för att exempelvis söka till högskola eller universitet, söka nytt jobb, eller för att använda betygen till att skapa din framtid.

Titta gärna på förra blogginlägget om du är intresserad av hur ett betygssamtal går till!

 

Studiemedel

Alla våra kurser är CSN-berättigade om du läser på minst 50 %.

 

 

Inga kommentarer

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok