Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Jag undervisar i Biologi och Naturkunskap men gillar även geografi. Ända sedan jag själv skulle välja inriktning på gymnasiestudierna har jag valt mellan naturämnen och där man får arbeta i nära kontakt med andra människor. Som lärare i dessa ämnen har jag hittat en perfekt kombination för det som jag brinner för.
De ämnen jag undervisar i finns runt omkring oss, var vi än befinner oss. Omgivningen är en viktig del som tas med i undervisningen och därför går det lika bra att läsa dessa ämnen på distans, som i klassrumet. Undervisningen spänner från tillvarons minsta delar, till det stora som har med vår omgivning och miljö att göra och framförallt sambanden mellan dessa.
Jag tycker om det personliga bemötandet, i distansstudier får man som lärare tid att möta varje elev som en unik individ. Det är lättare att anpassa så att det stöd som man ger till var och en, efter deras behov, jämfört med i en klassrumssituation. Det roligaste som lärare är att få veta att man har hjälpt någon att nå sina kunskapsmål och att eleven har lärt sig mer än de förväntade sig och tyckt att det varit roligt att läsa.
Fördelen med distansstudier är att du som elev själv kan bestämma hur du ska planera in dina studier så att det passar i just ditt ”livspussel”.