Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Samlade nyttigheter

Har du ambitioner har du kommit till rätt ställe. På NTI-skolan ger vi dig chansen att nå dina mål på det sätt som passar dig bäst.

På NTI-skolan studerar du komvux på distans. Ansöker gör du alltid via din hemkommun. Kurslitteratur kan du enkelt beställa från oss eller köpa i valfri bokhandel.

Vi erbjuder i dagsläget 219 olika distansutbildningar och distanskurser. På många orter har vi starter varje måndag. Läs vad som gäller i din kommun.

Behöver du hjälp att planera dina studier? Vi har tre vägledare som gärna hjälper dig nå dina mål.

Här har du som behöver läsa upp betyg all möjlighet att göra det på det sätt som passar dig bäst. Du kan välja mellan 100, 50 och 25 % studietakt.
Vi erbjuder även yrkesutbildningar på distans. Då läser du ett antal kurser i ett kurspaket.

Vill du studera på distans kan du göra det på NTI-skolan. För att nå dina uppsatta studiemål rekommenderar vi dig att följa anvisningarna om inlämningsuppgifter i ditt elevrum. I vissa av kurser ingår APL, arbetsplatsförlagt lärande.

Att plugga på distans ger dig stor frihet att själv planera dina studier vi efbjuder 219 olika kurser och yrkesutbildningar.

Hos NTI-skolan kan du läsa på distans vi dig möjlighet att plugga var, när och hur du vill. Med hjälp av en personliglärare du når via e-post och skype varje varda. Alla våra kurser berättigar dig till CSN.

Vi erbjuder även sommarkurser online för gymnasieelever som inte nått målen.

Behöver du plugga upp betyg för att komma in på högskola eller universitet kan du göra det på NTI-skolan med fullt lärarstöd. Du får så mycket hjälp du vill av din personliga lärare via telefon/skype och webben, varje vardag.