Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

De flesta av oss har under perioder svårt att få tiden att räcka till ibland. Det är så många roliga, nödvändiga och intressanta saker man hellre gör än sover!

Hur konstigt det än låter så förlorar man faktiskt värdefull tid genom att sova för lite när man pluggar. Anledningen är att sömnen behövs för att vi ska minnas det vi lärt oss. Att sova blir lite som att trycka på ”spara-knappen” på datorn när vi skrivit färdigt ett dokument. Om vi inte sover så måste vi alltså i stort sett börja om nästa dag med att lära oss samma sak.

För att du ska få tiden att räcka till för fler saker än att plugga kan du därför välja mellan olika studietakter hos oss. Om ditt liv förändras kan du även ändra kurstakten trots att kursen redan börjat.

Vill du veta mer om hur sömnen påverkar oss, varför vi drömmer och få tips på hur man somnar snabbare kan du titta på det här programmet från vetenskapsstudion på svt:
https://www.svtplay.se/video/15437869/vetenskapsstudion/vetenskapsstudion-avsnitt-2

Vid pennan,

Lena Ericsson
Lärare i Naturkunskap och Kost och hälsa

2 Kommentarer
  • Sara B
    Posted at 09:08h, 21 augusti Svara

    Bra sagt Lena!

  • Lena
    Posted at 10:45h, 23 augusti Svara

    Tack för det Sara!

Posta en kommentar

Vi använder oss av cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så bra som möjligt. Accepterar du att cookies används?

NejLäs mer Ok